Blog

Review Tweedaagse Deep Dive

k liep al een tijdje rond met het gevoel ‘er klopt iets niet’. Had alles te maken met mijn reactie op bepaalde gebeurtenissen. Ook in de omgang met andere mensen liep ik tegen issues aan. En toen ik merkte dat zelfs mijn kinderen hier de dupe van werden, dacht ik ‘tot hier en niet verder’. Na een zoektocht kwam ik uit bij seksueel misbruik dat ik heb meegemaakt. Ik wist echt wel dat dat gebeurd was, maar ik was er ook stellig van overtuigd dat ik dat 30 jaar na dato wel verwerkt had. Ik was toch ondertussen een volwassen vrouw?
Tot ik een blog tegenkwam, geschreven door Mascha. Ik werd enorm geraakt door wat zij schrijft over seksueel misbruik, de gevolgen daarvan in je hele leven. Dat verwerken iets heel anders is dan ‘er niet meer over praten’, dat je juist moet praten en dat als je dit niet doet, het altijd doorsijpelt in heel je leven en in alle relaties die je aangaat. Toen ik Mascha een tijdje had gevolgd op insta heb ik de stoute schoenen aangedaan en haar gemaild. Weet je hoe veel lef daarvoor nodig is? En vanaf het allereerste contact met Mascha voelde ik dat zij mij snapte. Eindelijk iemand. En niet alleen snappen, maar ook duidelijk kon maken welke invloed het misbruik heeft gehad op mijn leven. Waarom ik in bepaalde situaties altijd op die manier reageer, of waarom ik met sommige mensen echt niet overweg kan. In de tweedaagse coaching die ik gevolgd heb bij Mascha heb ik zoveel inzichten opgedaan, nieuwe dingen over mezelf geleerd en ben ik zoveel meer van mezelf gaan begrijpen. Door middel van stoelopstellingen ben ik mezelf maar ook anderen gaan snappen. En weet je wat zo gek is, als ik nu weer eens in een voor mij lastige situatie kom, heb ik altijd die stoelen weer voor ogen. Waar zit ik? Waar zit die ander? En wil ik dat? Wat kan ik hier zelf aan doen?
Voor mij heeft een stoel een totaal andere dimensie erbij gekregen. 
Nooit meer een vaste zitplek voor mij 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loslaten, de interne oorlog

januari 20, 2023