De Bezetter- 8 weken online coaching – training

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is L6A1224-683x1024.jpg

********

Ooit begon ik als online coach. En dat werkte heel goed. Toen werd het drukker, met live coaching in de praktijk, mijn opleidingen (Traumaseksuologie, inmiddels afgerond en Psychodrama, bijna klaar;) en heb ik online coaching een beetje op een laag pitje gezet. Toch had ik al een aantal video’s gemaakt, als ondersteuning voor de onlinesessies. Een tijdje terug bekeek ik de video’s en dacht daar moet ik meer mee. Zo kwamen er nog meer video’s, die de online en live sessies kunnen ondersteunen. Gewoonweg omdat je niet altijd alles kan onthouden, of als je het thuis wil na vertellen, je het ineens niet meer weet. En zo ontstond mijn idee om een pakket te maken. Zeker omdat mensen die ik begeleid of door mij begeleid willen worden niet altijd om de hoek wonen.

Er staan opdrachten in de video’s, een aantal stoelopstellingen worden visueel gemaakt en je krijgt een werkboek om uit te printen zodat je opdrachten daar in kan maken. Zo heb je alles bij elkaar. Dit is handig omdat seksueel misbruik ook over reconstructie van je leven gaat. Hiermee zet je al de eerste stappen. De Bezetter in een feit.

Wat heeft het woord bezetter met de online coaching en training te maken?

Dit verwijst naar een deel (bezettersdeel) van de persoon dat als gevolg van (seksueel)trauma, bepaalde destructieve en zelfdestructieve gedragingen en overtuigingen heeft geïnternaliseerd. De bezetter kan gezien worden als een interne stem of kracht die voortkomt uit het trauma en die de getraumatiseerde persoon negatief beïnvloedt. Soms ben je er al bewust van en soms nog helemaal niet. Maar wat je wel weet, ergens klopt of loopt er iets niet in mijn leven.n

Het kan er in verschillende vormen uitzien. Bijvoorbeeld zelfkritiek, schuldgevoelens, schaamte, angst, of ander gedrag dat je belemmert in het herstel en in het ontwikkelen van gezonde relaties en een positief zelfbeeld. Deze interne ‘bezetter’ werkt als een innerlijke saboteur die de traumaoverlever blijft kwetsen, vaak door de patronen van het oorspronkelijke trauma te herhalen.

Hoe zit het met de schade ? De gevolgen zien we vaak wel, maar de schade is meestal onzichtbaar.
Hoe zit het met grenzen, wensen en begrenzen?
Inzichten in het ja en nee zeggen.
Hoe krijg ik meer zelfvertrouwen?
Hoe zit dat nou met seksuele schade?
Hoe kan en durf ik mij weer uit te spreken zonder boos te worden of mij juist onzichtbaar te maken?

Deze coaching is een mooi vervolg op het checkboek die je gratis kan downloaden op deze site. Heb je dat al gedaan? Ik zou het doen;)

Marina : ik ben Marina en ben op jonge leeftijd seksueel misbruikt door verschillende mensen. Thuis was het niet mogelijk om te delen van alles wat er gebeurde. Door de jaren heen heb ik verschillende therapieen gehad maar ook gevlucht voor mij gevoel, kan ik nu eindelijk genieten van de mooie dingen om mij heen. Dat gun ik jou ook! Misschien herken je mij van het tv-programma ‘Geraldine en de vrouwen’, waar ik een zware behandeling bij Psytrec heb ondergaan voor het oog van de camera’s. Mede daardoor heb ik mijzelf gevonden. Ook tijdens de opleiding Traumaseksuologie heb ik veel geleerd en ik zou al die kennis en ervaring graag met je willen delen.

Roeland: De afgelopen jaren heb ik de opleiding Traumaseksualiteit afgerond bij Expertise Centrum Traumaseksuologie van Peter John Schouten. Mijn kracht is het zien van de man achter het masker zonder te oordelen en je te helpen alles in het licht te zetten. Ik ben scherp en direct en ik geloof dat op de spannende innerlijke plekken de grootste winst en verwerking te halen valt, dus ik draai nergens om heen. Dat is soms confronterend, maar ik help je om als man dan te blijven staan

Of je Mascha nou online spreekt of in real life, het voelt precies hetzelfde; fijn, warm, verbonden, open, veilig, (h)erkenning en met humor! Ze heeft me ontzettend geholpen om mijn geheim over misbruik te onthullen. Dankzij Mascha durfde ik mijn nieuwe psychotherapeut snel in vertrouwen te nemen en lukte het me steeds beter om mijn verhaal ook met anderen te delen. Ik heb door haar veel meer zelfvertrouwen gekregen, durf mezelf te geloven en ben veel opener geworden naar anderen. Nog iedere dag heb ik hier profijt van! Dankjewel lieve Mascha 💜

***

Je directheid, jouw manier kan ik wel waarderen. Het voordeel van online is dat je in eigen omgeving kan zijn en blijven. In mijn geval scheelt het een hele hoop reistijd.

***

De eerste video vond ik al heel goed en duidelijk. Ook de online sessie vond ik heel fijn. ik had het idee dat je gewoon bij mij in de ruimte zat. Ik ben benieuwd naar alle andere video’s. Dank voor wat je nu al gedaan hebt. N.

***

Ik heb een tijdje online sessies gehad bij Mascha. Online vond ik altijd heel lastig en onpersoonlijk, maar Mascha weet je dan zelfs een gevoel van verbinding te geven. Ze is oprecht en zegt wat ze vindt. En dat creëert een veilig gevoel. Mascha luistert zonder oordeel waardoor je het gevoel krijgt dat je er mag zijn met alles wat je meebrengt. Peggy

Marina heeft ook samen met Jorien een lotgenoten groep in Bilthoven. Verder kun je Lisa en Roeland vinden in Rotterdam.

Datum 2024

Locatie: Broek in Waterland (Marina en Mascha)
Donderdagavond van 19.30-21.30 uur
18 juli, augustus niet, 19 september, 17 oktober, 21 november en 12 december 2024
Aanmelden: mascha@maschavanreenen.nl
€7,50 per keer.

Locatie Bilthoven (Marina en Jorine)
Woensdagavond van 19.30-21.30
€7,50 per keer.

Locatie Rotterdam (Roeland en Lisa)
dagen volgen nog.


Als partner van iemand die seksueel misbruikt is, is het vaak lastig om te begrijpen waar jouw naasten zich bevindt in het proces. Er spelen zoveel dingen en ik snap dat je af en toe denkt: Nog meer? Wanneer stop het? Is het nog eens klaar met coachen en therapie? Wellicht loop je tegen dingen aan je in je relatie. Op gebied van verbinden, intimiteit of seksualiteit. Dat is logisch. Je bent niet de enige die hier mee worstelt. Deze groep start in september. Ik coach vaker stellen en merk dat hier behoefte aan is.

Locatie: Broek in Waterland (Mascha)
Donderdagavond van 19.30-21.30 uur
12 september, 31 oktober, 28 november en 19 december 2024
Aanmelden: mascha@maschavanreenen.nl
€15,- per keer (inclusief koffie, thee)

********