De I.K. Tweedaagse groepstraining-vrouwen

I.K. groepstraining zorgt ervoor dat jij oud zeer onder ogen komt,  los kunt laten en je plek in het gezin of relatie pakt vanuit jouw authentieke kern. 

Weet je dat oud zeer en oude patronen vanuit jouw opvoeding, ook weer doorgegeven kunnen worden aan jouw kinderen, zonder dat je het zelf in de gaten hebt? Maar het kan dus ook zo zijn dat het jou is doorgegeven. De gevolgen van oud zeer zijn terug te vinden in het hier en nu. Je ziet het ook terug in alle verbindingen en (liefdes) relaties.  Dit kan zorgen voor steeds dezelfde irritaties, discussies, boosheid en pijn. Wat soms niet te plaatsen is.

Mijn motto is: eerst in contact met jezelf komen, daarna met de ander.

Misschien herken je je in het volgende:

• Je voelt je niet gezien en gehoord (dat zich op verschillende manier kan uiten)

• Jij functioneert op de automatische piloot (ook seksueel)

• Please-gedrag is jou niet vreemd

• Je irriteert je snel aan alles en iedereen

• Jij doet alles om de goede vrede te bewaren


Dit alles kost ontzettend veel energie…

Loop jij hier ook mee rond:

• Je bent op zoek naar jezelf: ‘wat wil ik nou eigenlijk’

• Je voelt dat het onderwerp grenzen lastig is voor je.

• Je wilt duidelijk kunnen aangeven wat je nodig hebt. Dus je ja en nee kunt onderscheiden

• Je wilt in verbinding kunnen communiceren. vanuit contact met jezelf

• Je wilt met meer zelfvertrouwen in het leven staan

• Je wilt hulp vragen maar je bent er bang voor

Ik help je graag bij de oplossing. Ik weet dat het anders kan, dat gun ik jou, die vrijheid in het maken van eigen keuzes. Ik gun jou het zelfvertrouwen om zaken te kunnen aanpakken vanuit jouw eigen verlangen en vanuit jouw authentieke kern. En geloof mij, dit werkt op alle vakken. Dus ook zakelijk zul je resultaten zien. Inzicht in jouw trauma geeft zoveel vrijheid om te leven en te beleven. 

—————————————————————————————————————————-

In de I. K training werk ik vanuit de basis met (stoel)opstellingen, de basis van de traumaseksuologie. Hierdoor krijg je meer inzicht in wat er binnen in je lijf afspeelt, in plaats van in je hoofd. Toch is het zo, dat je ook je hoofd erbij moet houden in het leven, want alleen op gevoel kom je er ook niet. De combinatie van coaching, (stoel)opstellingen, praktische tools voor thuis en het delen met anderen gelijkgestemde maakt het dat je alle delen aanraakt in jezelf. Stoelen van agressie en de innerlijke verdeeldheid zijn prachtige hands-on bewezen methode die super goed werken.

Wat is de I.K. groepstraining?

De I.K. groepstraining is een programma van twee dagen voor vrouwen die willen afrekenen met pijn of steeds terugkerende emoties uit het verleden en dit om willen zetten naar zelfvertrouwen, het zeker voelen over de keuzes die je maakt en ruimte ervaren om te kunnen zeggen wat je voelt of wilt. Het gaat niet specifiek om seksueel trauma, hoewel de meeste vrouwen die bij ons komen dat wel hebben. 

In deze training help ik jou om inzicht te krijgen in je binnenwereld zodat je jezelf begrijpt, en dat je weet waarom je doet wat je doet, zodat je met praktische tools naar huis gaat.

I.K. staat voor Identiteit en jouw authentieke Kern

Vanuit deze gedachte heb ik met zorg en aandacht deze training ontwikkeld.

Wat kun je verwachten van de I.K. groepstraining?

Ik weet dat tijd voor jezelf vrijmaken, vooral voor zelfontwikkeling, niet altijd even makkelijk is, maar dat is wel wat jij nodig hebt. In onze tweedaagse groepstraining, wat ook echt een investering voor jezelf is, kun je ontdekken welk oud zeer nog een rol speelt in je leven. Ik leer jou weer in verbinding te komen met jouw eigen identiteit en authentieke kern. Dit gaat om contact in alle relaties. Een deel van de training op dag 2 gaat over over intimiteit en seksualiteit. Hierin gaat het vooral om de grenzen en wensen en stappen die je weer (opnieuw) kunt maken. Mooie gesprekken met andere dames geven zoveel inzicht en zijn waardevol. Je bent niet de enige met obstakels. 

In deze training krijg je de inzichten, gereedschappen en handvatten om:

* Beter naar jezelf te luisteren en je uit te spreken

* Te weten en durven aan te geven wat jij nodig hebt, ook in intimiteit en seksualiteit

* Inzicht in je eigen binnenwereld middels opstellingen en opdrachten

* Durven los te laten van gebeurtenissen uit het verleden

* Te sturen op je eigen kompas in plaats van mee te gaan met anderen

* Te vertrouwen op jezelf

* Triggers te herkennen en te weten hoe hiermee om te gaan

* Inzicht te krijgen in je patronen, rollen en eigen gedrag

Dat je aan het eind van de training een nieuwe kijk hebt op wat je wilt in je leven en nieuwe gereedschappen meeneemt om te integreren en er mee aan de slag te gaan. Het persoonlijke werkboek geeft jou structuur in het bereiken van jouw authentieke doelen.

Wat maakt deze training anders?

Ik heb deze interactieve, afwisselende groepstraining ontwikkeld, omdat ik geloof in de kracht van een groep vrouwen. De vrouwen die de ander zien, voor wie ze zijn. Vrouwen die zich kwetsbaar durven opstellen en zich durven uit te spreken als ze iets lastig vinden, aan iemand of aan een situatie. Het spiegelen zonder oordeel. Samen in opstellingen plaats nemen, maakt het dat je een bredere kijkt krijgt op de gebeurtenis, de schade en de pijn. Vrouwen die plezier maken en open staan voor nieuwe perspectieven. Vrouwen die verantwoordelijkheid nemen voor hun leven. Vrouwen die vooruit willen maar niet schromen om terug te durven kijken.

Want tenslotte is de plek van de gebeurtenis, de plek waar je jezelf weer terug kunt vinden.

Hoe ziet de tweedaagse I.K. groepstraining eruit?

Het is een geheel verzorgde training met of zonder overnachting, diner op de eerste dag, lunch, ontbijt (bij de overnachting) en een persoonlijk werkboek. Dit alles vindt plaats in het prachtige Broek in Waterland en Monnickendam. 

Er is zeker voldoende tijd voor persoonlijke aandacht. Maar delen is ook helen. Niets is krachtiger dan met elkaar de diepte in gaan, om er sterker uit te komen.

Praktische info

Datum: zondag 7 en maandag 8 juli 2024  I.K. Training nog 6 plekken. (Dat is ook het maximaal aantal deelnemers)

Kosten inclusief :  met overnachting €695,  zonder €575

Locatie: Broek in Waterland overnachten onder andere in de Harbour suites in Monnickendam en andere B & B’s

Voorheen werd de training door twee trainers gegeven. Vanaf 1 juli doe ik het hoofdzakelijk alleen, maar zal ondersteund worden door Annelou en Evi bij sommige processen wanneer nodig;)

Reserveren via mascha@maschavanreenen.nl


FAQ

*Wat is het voordeel van groepswerk?

Groepswerk heeft meerdere voordelen. Zo ervaren mensen dat ze niet alleen zijn met de klachten die zij hebben en voelen zij zich daardoor gesteund. Tegelijkertijd fungeren de deelnemers vaak als elkaars spiegel en klankbord, wat erg leerzaam is.

*Is opstellingen hetzelfde als familie opstellingen?

Een opstelling is een methode om op snelle wijze de oorzaak te laten zien van onze problemen, gedachtegangen en gedrag. Bij onze opstellingen kijk je bij jezelf naar binnen wat er speelt en leeft. Familieopstellingen laat zien, welke verbindingen je hebt met je familie, op je werk of met je vrienden.

*Is het alleen voor vrouwen?

Ja deze I.K. groepstraining is alleen voor vrouwen. 

*Hoe groot is de groep?

De groep is maximaal met 6 personen.

*Kan ik in termijnen betalen?

Dit is zeker mogelijk , wel vragen we een aanbetaling

*Wel of niet overnachten?

Als je echt weg wil zijn en jezelf het gunt om ook heerlijk verwend te worden met een heerlijk bed en mooi en knus hotel. Dan kun je je zelf helemaal onderdompelen. Ook als je verder weg woont wel een aanrader. 

REVIEWS 3 en 4 maart 2023

De I.K. training is een aanrader om te volgen. je kijkt naar binnen op een andere manier. Anders dan bij de GGZ. De stoelopstellingen zijn een eyeoper en een stap om verder te helen. De trainers zijn bewogen, ervaren en betrokken.

*****

Een erg mooie training die ik ieder die ergens op welke punt ook vastloopt zou aanraden. Je leert zoveel over jezelf en het is mooi om te voelen en te ervaren wat er gebeurt in een veilige groep. De trainers zijn laagdrempelig, warm en eerlijk en open.

*****

Fijn, veilig, leerzaam. “lekker” zelfreflectie maar ook confrontatie met eigen patronen. Daarbij tools gekregen om het anders te doen. Slapen was ook top. De trainers zijn lief, veilig en professioneel.

*****

De training was fijn en gaf me een openbaring over mezelf. Heel gek dat je jezelf denkt te kennen en te weten waarom je dingen doet. Door de vele opstellingen, de gesprekken in de groep, de muziek werd het steeds duidelijker. De lunch en diner waren ook heel erg goed verzorgd.Fijn en warm en bedankt.

*****

Fijne veilige setting en fijne trainers. Mascha heel uitgesproken en open. Helemaal zichzelf. Annelou een heerlijke rustige energie.Ze vullen elkaar heel goed aan. Veel respect met en voor elkaar. Hele fijne groep.

*****

Alle trainers zijn respectvol, kundig, mensemensen, eerlijk warm en oprecht. Het was zo fijn en leerzaam. Ik zou er zo nog dagen eraan willen plakken. Heel veel aha momenten en snap steeds meer waarom ik doe wat ik doe. Heel fijn.

REVIEWS 9-10 juni 2023

Lieve Mascha en Annelou

dank je wel voor deze ontzettende leerzame en fijne training. Het geeft heel veel inzichten maar vooral een goed gevoel. Het was echt een cadeautje

*****

Door de I.K. training heb ik nieuwe inzichten gekregen op meerder gebied in mijn leven. het voelt dat er meer ruimte is gekomen. Ik raad deze training aan voor mooiere verbindingen in het leven. Je komt er met een goed gevoel uit.

Je krijgt van de trainers het gevoel dat alles er mag zijn. Niets is gek. je wordt goed begeleid in je proces en er is aandacht voor iedereen.

ik voelde mij helemaal veilig, met allemaal fijne vrouwen om mij heen.

*****

Wat een fijne vide, de combi van Mascha en Annelou werkt goed. er is tijd en ruimte en goede energie. je kunt ontdooien en je durft echt te kijken en te onderzoeken zonder oordeel. Beide staan echt in hun kracht.

Fijn om met lotgenoten te zijn., te kijken en te delen. Deze training is weer een stap verder om weer nieuwe stappen te maken en uitdagingen aan te gaan. Helderheid blijft mij bij. Dank je wel lieve Mascha en Annelou

*****

Ik heb me heel veilig, gehoord en gezien gevoeld.

Het was heel fijn, van het begin tot het einde. Wat een respect voor jullie. Samen eten en ontbijten was ook heel fijn. Op een liefdevolle manier geconfronteerd worden met jezelf.

*****

betrokken, lief, goede vragenstellers, ze zetten je aan het denken, eerlijk, respectvol en vol humor.

De training is afwisselend die ervoor zorgt dat je inzichten krijgt in jezelf, en die je verhelpt met verwerking van je trauma, maar ook in je leven in zijn algemeenheid.

De trainers zijn lief, aardig en betrokken en heel eerlijk. ze hebben mij een zet gegeven om een moeilijk gesprek aan te gaan. Jullie waren heel steunend voor mij.

*****

Wat een bijzondere twee dagen was het , Ik heb zoveel over mezelf geleerd. inzichten gekregen. In het hotel voelde ik mij een princes. Mascha en Annelou jullie zijn toppers.

*****

fijne en goede aanwezigheid van de trainers. Veel inziet. Dank daarvoor. Ook de individuele aandacht was er.

Een turbo innerlijk werk weekend. de opbouw en oefeningen waren verbazingwekkend.