Let’s talk about…

De 4 x 2 uur durende workshop gaat over seksualiteit en intimiteit naar aanleiding van nare gebeurtenissen uit je jeugd, opvoeding of (seksueel) misbruik. We gaan stoelopstellingen doen waaronder de 7 stoelen van intimiteit. Maar ook andere modellen komen aan bod. Dit alles in veilige sfeer en omgeving. De groep is voor vrouwen tot maximaal 6 personen.

Praten over seksualiteit, over verlangens en wensen is nog zo makkelijk niet. Zeker als de referentiekader ongezond is. We leren nou eenmaal van onze ouders, opvoeders of andere volwassenen. Dit kan een goed voorbeeld zijn, vanuit goede intenties, maar is dit wel wat je zelf zou willen. Linkt het wel aan jouw waardes of doe je het omdat dit je denkt dat het hoort. Of omdat je niet weet dat het anders kan. Cultuur, godsdienst en geloof spelen ook hier een rol. Veel is onbewust, dus wees ook niet te streng voor jezelf;)

Het kan ook zijn dat je op latere leeftijd iets vervelends op seksueel gebied hebt meegemaakt waardoor je je zelfvertrouwen daarin verloren bent, of erger nog, misschien wel je eigen waarden. Nooit meer wilt daten of je nieuwe partner toch op afstand houdt.

Misschien zoek je juist steeds de geborgenheid en veiligheid bij een ander, en vind je die niet bij jezelf. Ook dan is deze workshop een een aanrader.

Je bent van harte welkom.

Datum
7-21 januari en 11 februari 3 maart (maximaal 6 vrouwen)- VOL
17 maart, 7 & 21 april en 26 mei van 15-17 uur nog 5 plekken

Investering € 150 pp voor 4 avonden

Locatie: Broek in Waterland

********

 • Heb jij zelf (mogelijk) ervaring met seksueel misbruik?
 • Ben jij een naaste van iemand die (mogelijk) seksueel misbruikt is?
 • Werk jij met mensen die (mogelijk) seksueel misbruikt zijn?

Eén van moeilijkste dingen van seksueel misbruik is het onder ogen komen dat dit gebeurt of gebeurd is. Vaak lopen mensen een leven lang rond zonder de oorzaak (seksueel misbruik) en de worstelingen in het leven aan elkaar te koppelen.

Er is sprake van een incubatietijd: De tijd die ligt tussen het moment van misbruik en het moment dat de herinneringen terugkomen. Dit noemen wij de tussentijd. Hoewel de ervaring veel schade en gevolgen aanricht, duurt het meestal een zeer lange periode voordat de misbruik ervaring in het volle bewustzijn aankomt.

Wie zijn wij?

Wij zijn Mascha van Reenen en Evi Victorine van Ingen – Henderikx. Beiden zijn wij ervaringsdeskundige en opgeleid als traumaseksuoloog bij het expertisecentrum Traumaseksuologie.

Tijdens de informatiebijeenkomst presenteren wij jullie delen vanuit de methodiek van Peter John Schouten en Loes Stolker. Deze informatiebijeenkomst is praktisch, diepgaand en gebaseerd op jarenlange ervaring in het werken met mensen die als kind seksueel misbruikt zijn.

In de informatiebijeenkomst

Er is weinig goede kennis over de schade, gevolgen van seksueel misbruik en zeer weinig over het verwerkingsproces. Met deze informatiebijeenkomst willen wij bijdragen aan het verspreiden van goede informatie over dit onderwerp. We maken theorie aanschouwelijk op een levendige manier en er is gelegenheid tot het stellen van vragen.

Wat komt er aan bod?

 • Het moment
  Wat gebeurt er in het eerste moment bij seksueel misbruik.
 • De schade
  Hoe nestelt dit eerste moment zich in de innerlijke structuur van mensen.
 • De gevolgen
  Hoe manifesteert de schade zich in het leven wat erop volgt.
 • Het verwerkingsproces
  Wat komt er allemaal kijken bij het verwerkingsproces.

Voor wie is deze informatiebijeenkomst bedoeld?

De bijeenkomst is bedoeld voor mannen, vrouwen en hun partners, vaders en moeders, familieleden en andere betrokkenen. Ook zorgprofessionals die zich meer willen verdiepen in dit onderwerp zijn welkom. Wij verwelkomen je met koffie, thee en lekkernijen. En kijken naar jou uit!

Praktische informatie

Aanmelden kan ook via mascha@maschavanreenen.nl

Locatie:
Broekermeerdijk 39 A
Broek in Waterland

********

Makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe sta jij in contact met jezelf? Hoe sta jij in contact met de ander? Hoe staan jullie samen in contact? Snap je elkaar wel, of praten jullie langs elkaar heen? Of begrijp je elkaar echt nooit?! In deze korte workshop, zie het als een proeverij, kun je samen met je partner langskomen om een kijkje te nemen in jullie gedrag ten aanzien van elkaar. En misschien wel ten aanzien van alle relaties. Je gaat ontdekken waar het stroef loopt en je krijg tips om hier mee aan de slag te gaan. Zie het als een relatie check.

We zien vaak de ander niet meer, voor de ander aan, maar als een herkenning van iets uit het verleden dat triggert. We reageren vanuit een oud patroon, waar je bewust van bent, maar vaak ook waar je niet bewust van bent. Tja, en hoe kun je in contact komen en blijven met de ander als je dat patroon zelf niet herkent?

De contact cirkel en de 7 stoelen van agressie geven een mooi inzicht in jullie dynamiek. Wil je meer na deze proeverij. De Deep Dive voor koppels is dan echt wat voor jullie. Deze doe ik samen met Paul Mulder, psychodrama therapeut en traumaseksuoloog.

Zie ik jullie een keer? De workshop duurt 2 uur en kost €150 per stel. (inclusief relatie checkboek)
Locatie in mijn praktijk in Broek in Waterland

********

Datum 2024

Locatie: Broek in Waterland (Marina en Mascha)
Donderdagavond van 19.30-21.30 uur
29 februari, 28 maart, 18 april (rest staat binnenkort online
Aanmelden: mascha@maschavanreenen.nl

Locatie: Bilthoven (Marina en Jorien)
Woensdagavond van 19.30-21.30 uur
13 maart (VOL), 10 april, 15 mei, 12 juni
Aanmelden: marina@wandelcoachjerodedraad.nl

********