De S.A.F.E. Intensive- Vijf maanden 1 op 1 coaching

Zelfvertrouwen en (daad)kracht en die lieve schop onder je kont;), daarvoor kom je bij mij.

Herken jij dit?

Je hebt al een aantal jaren geleden therapie, coaching of training gehad. In een groep of individueel. Je bent al stappen verder in het verwerken van (seksueel) trauma. Toch loop je tegen bepaalde patronen aan. Sommige herken je als gevolg van het misbruik. Andere patronen herken je niet meteen, maar die zijn wel valkuilen waar je steeds weer in valt. In je werk en/of thuis. Je kunt je vinger er niet precies op leggen, je voelt alleen dat je op sommige vlakken niet verder komt. Je wordt er onzeker van en je energielevel daalt. Dit noemen we de misbruik stand. Reageren vanuit herhalingsgedrag.

Alleen wanneer je buiten je comfortzone treedt, die mede door je verleden is gevormd, kan er weer groei ontstaan. Je zult je authentieke zelf daarbuiten terugvinden, waardoor je weer positief, vol kracht en energie in het leven staat. Dit resulteert weer verbinding met jezelf en mooi contact met anderen. Op je werk en thuis. Maar alles vanuit jouw Authentieke kern. Jij bent de basis

Wanneer (seksueel) misbruik heeft plaatsgevonden, gaat er een overlevingsmodus in werking. Op het moment van de shock, dus de eerste keer misbruik, verdwijnen jouw authentieke emoties en gevoelens naar de achtergrond. Je ‘vertrekt’. Er vindt een innerlijke verdeling plaats waarbij jouw ene deel bevriest en het andere deel wordt ‘bestuurd’ door de dader.

Jouw lichaam is vanaf dat moment continu in een staat van overleven. Het is alert, want stel dat er weer iets gebeurt. Vanuit dat gegeven is het logisch dat je niet meer reageert vanuit jouw eigen kracht, jouw eigen identiteit.

Om dit wel weer te kunnen, moet de dader uit jouw lijf. Door (verschillende soorten) begeleiding kan dat lukken. Het is een lange weg. Want misbruik zit in elke vezel van je lijf.

*****

Waar staan de stappen van S.A.F.E. voor ?

S.A.F.E. het moment dat de ervaring terug komt in je bewust zijn.

SEE, onder ogen komen, bewustwording, de inkijk in je binnenwereld. Vaak door een emotionele gebeurtenis in het hier en nu word je bewust van wat er vroeger gebeurt is. En dat dat het wel eens een link kan zijn, het puzzelstukje of stukjes waar je op zoek naar bent. Het moment van onder ogen komen is ook angstig. Het voelt leeg en veel tegelijk.  Hoe en waar moet je beginnen.

ACCEPT, het is zo, accepteer dat je met patronen in je dagelijkse leven in de herhaling valt. Het kunnen verschillen patronen zijn. Verschillend gedrag. Ook hierin kom je bijvoorbeeld verslaving of eetstoornis tegen. De schade en gevolgen kom je onder ogen. Je komt tot de ontdekking dat je iemand nodig hebt. Hulp. Je kan het niet alleen. Je deelt je verhaal. Je gaat het trauma aan. Terug naar de wond. Waar de gewoontes, verschillende emoties en (vage) herinneringen huizen. Plek van de wond is de plek waar de heling zit.

FREE, vrijheid creëren heeft tijd nodig. Het is tenslotte zo, dat je waarschijnlijk al jaren leeft met die wond. Vrij voelen, is er vrij over kunnen praten. Het naar buiten brengen. Dat is spannend. Want waarschijnlijk zijn er vele mensen om jou heen die het niet weten. Of er dicht bij betrokken zijn geweest. Wat jou is aangedaan, moet terug de wereld in. Buiten jou, en niet meer huizen in jou. Vrij maken of los komen van dader en bezetter. Loyaliteit doorbreken, confrontatie aangaan met je verleden, grenzen ontdekken.  Ontdekken wat van jou is, en wat vanuit het misbruik komt.

EXPRESS, je eigen leven terug pakken. Regie over je eigen leven nemen. (her) inrichting leven, je vrijheid pakken vanuit je authentieke zelf. Keuzes durven maken. Opnieuw verbinden met jezelf en met anderen. Verantwoordelijkheid durven pakken over jouw leven.  Je laten zien naar de buitenwereld. Weer veilig voelen, bij de juiste mensen. Relaties opbouwen. Vergeving en zingeving. Dat is vrijheid.

Komen een of meer van de volgende stellingen je bekend voor?

*Je voelt constante twijfel als je een nieuwe situatie te lijf wilt gaan.

*Je hebt niet het zelfvertrouwen om te zeggen: “Kijk eens, dit ben ik, inclusief mijn verleden.”

*Je betrapt jezelf op de gedachte dat iedereen het beter doet, mooier is of slimmer is dan jij.

* Je bent snel boos en teleurgesteld of vind dat je geen recht hebt om te spreken. Of je gaat juist steeds opstaan om wel een mening te geven, waardoor anderen zich gedomineerd voelen. (zij altijd met haar grote mond)

Als je dit leest, ga ik ervan uit dat je meer voor jezelf wilt. Je wilt niet steeds ‘het verleden’ de schuld geven. Je wilt groeien en je verleden omarmen. Het kunnen omturnen tot iets positiefs. Je wilt niet het slachtoffer blijven, maar de leiding nemen over jouw leven en jouw werk.

Mijn vijf maanden klanten zijn:

*zijn ondernemend, willen doorgaan met hun leven als verantwoordelijke en niet als slachtoffer; ze realiseren zich dat het tijd is om uit hun comfortzone te stappen. (en daar is een stevige coach voor nodig, is mijn eigen ervaring:)

*zijn toe aan verdere verwerking van seksueel trauma: waar voel ik dat ik nog stappen kan maken naar de toekomst en wellicht moet ik wel weer even terug naar het verleden?

*zijn bereid om het heft in handen te nemen hun eigen keuzes te maken.

*zoeken naar zelfvertrouwen en investeren in persoonlijke groei.

*zijn zich ervan bewust dat er blokkades en valkuilen zijn, waardoor ze niet het volledige potentieel kunnen benutten.

*willen waardevolle relaties opbouwen ( ook de intieme met je partner)

Hoe gaan we te werk?

We doen een intake om elkaar te leren kennen en om te kijken of wij met elkaar aan de slag willen gaan.

Het is een intensief traject van vijf maanden waarin we elkaar 10 x live zien. Tussen deze sessies door is er ook contact voor support, dit zijn online sessies of telefonisch. En je kunt gratis deelnemen aan een van de groepssessies die plaatsvinden gedurende de periode dat ik je coach. (Aanbod hangt af van wanneer je instapt) zoals de Bijeenkomsten seksualiteit & intimiteit. 

Investering € 1995 (betalen in delen is mogelijk)

Live sessies 2 uur

Locatie: Broek in Waterland

Neem gerust contact met mij op als je een vraag hebt of wilt boeken.

mascha@maschavanreenen.nl

REVIEW:

Ik ben nu een paar maanden bezig (De vijf maanden zijn nog niet eens om;)

Ik heb vanaf het eerste moment al een goed gevoel bij haar. Ze is heel goed en professioneel en weet precies waar ze op moet letten en door moet vragen om echt tot de kern te komen. Vanaf de eerste sessie zijn er al puzzelstukjes op zijn plek gevallen en heb ik inzichten gekregen in de kern van mijn probleem en waar het allemaal is begonnen. Dit uit zich dan later op verschillende manieren in je leven, in bepaald gedrag en patronen.

Ik heb door dit traject veel geleerd over mijn verleden, over mijzelf en over anderen. Hierdoor zijn mijn communicatievaardigheden verbeterd, waardoor ik gemakkelijker kan omgaan met naasten en collega’s.

Door het herkennen, bespreken en verwerken van trauma’s, is het rauwe randje eraf en ben ik minder boos en gejaagd. Ik ben minder zwart/wit, maar meer grijs. Ik ben zachter en socialer geworden. Ik kan mij vaker en beter kwetsbaar opstellen, wat ik voorheen zag als zwak, maar nu heb geleerd dat dit niet zo is.

Ik heb ook geleerd grenzen aan te geven. Ik heb meer rust gevonden. Ik ben zelfverzekerder geworden en ik probeer minder rekening te houden met wat andere mensen ergens van denken.  Ik probeer minder van het negatieve uit te gaan en als ik toch negatieve gedachten heb, probeer ik helderheid te creëren door het gesprek aan te gaan met die persoon. Tot nu toe heb ik alleen maar positieve ervaringen van het kwetsbaar opstellen en grenzen aangeven.

Anoniem