Werken met mij en mijn S.A.F.E. methode

Zelfvertrouwen, kracht en positieve energie, daarvoor kom je bij mij.

Herken jij dit? Je hebt al een aantal jaren geleden therapie, coaching of training gehad. In een groep of individueel. Je bent al stappen verder in het verwerken van (seksueel) trauma. Toch loop je tegen bepaalde patronen aan. Sommige herken je als gevolg van het misbruik. Andere patronen herken je niet meteen, maar die zijn wel valkuilen waar je steeds weer in valt. In je werk en/of thuis. Je kunt je vinger er niet precies op leggen, je voelt alleen dat je op sommige vlakken niet verder komt. Je wordt er onzeker van en je energielevel daalt. Dit noemen we de misbruik stand. Reageren vanuit herhalingsgedrag.

Wist je dat 1 op de 3 vrouwen seksueel misbruik of geweld heeft meegemaakt in haar leven? Het is niet gek dat mensen in een burn-out raken of overspannen worden op latere leeftijd wanneer bepaalde zaken niet helemaal verwerkt zijn. Of soms dan pas boven komen.

Ik ben professioneel coach, ervaringsdeskundige op het vlak van seksueel misbruik en ik ben afgestudeerd Traumaseksuoloog. Met mijn S.A.F.E. methode help ik jou met groei na (seksueel) misbruik, geweld of seksuele intimidatie.

Alleen wanneer je buiten je comfortzone treedt, die mede door je verleden is gevormd, kan er weer groei ontstaan. Je zult je authentieke zelf daarbuiten terugvinden, waardoor je weer positief, vol kracht en energie in het leven staat.

Herken je dit?

  • Je kunt geen nee zeggen, al voelt het diep vanbinnen dat je iets liever niet doet.
  • Je kunt slecht tegen macht en dominant gedrag.
  • Je vindt het moeilijk om je grenzen aan te geven, je slalomt overal een beetje langs.
  • Je kunt geen keuzes maken vanuit je authentieke zelf, je blijft wikken en wegen. Zo raak je steeds uit evenwicht.
  • Als er niet naar je geluisterd wordt of je wordt niet serieus genomen, voel je je het slachtoffer van de situatie.
  • Je durft geen eigen mening te geven. Misschien vinden ze het echt heel gek wat je zegt.

Wanneer (seksueel) misbruik heeft plaatsgevonden, gaat er een overlevingsmodus in werking. Op het moment van de shock, dus de eerste keer misbruik, verdwijnen jouw authentieke emoties en gevoelens naar de achtergrond. Je ‘vertrekt’. Er vindt een innerlijke verdeling plaats waarbij jouw ene deel bevriest en het andere deel wordt ‘bestuurd’ door de dader.

Jouw lichaam is vanaf dat moment continu in een staat van overleven. Het is alert, want stel dat er weer iets gebeurt. Vanuit dat gegeven is het logisch dat je niet meer reageert vanuit jouw eigen kracht, jouw eigen identiteit.

Om dit wel weer te kunnen, moet de dader uit jouw lijf. Door (verschillende soorten) begeleiding kan dat lukken. Het is een lange weg. Want misbruik zit in elke vezel van je lijf.

Download hier de video over het eerste moment, deze video geeft recht op 30 minuten gratis een online gesprek.

*****

Waar staan de stappen van S.A.F.E. voor ?

S.A.F.E. het moment dat de ervaring terug komt in je bewust zijn.

SEE, onder ogen komen, bewustwording, de inkijk in je binnenwereld. Vaak door een emotionele gebeurtenis in het hier en nu word je bewust van wat er vroeger gebeurt is. En dat dat het wel eens een link kan zijn, het puzzelstukje of stukjes waar je op zoek naar bent. Het moment van onder ogen komen is ook angstig. Het voelt leeg en veel tegelijk.  Hoe en waar moet je beginnen.

ACCEPT, het is zo, accepteer dat je met patronen in je dagelijkse leven in de herhaling valt. Het kunnen verschillen patronen zijn. Verschillend gedrag. Ook hierin kom je bijvoorbeeld verslaving of eetstoornis tegen. De schade en gevolgen kom je onder ogen. Je komt tot de ontdekking dat je iemand nodig hebt. Hulp. Je kan het niet alleen. Je deelt je verhaal. Je gaat het trauma aan. Terug naar de wond. Waar de gewoontes, verschillende emoties en (vage) herinneringen huizen. Plek van de wond is de plek van de heling. 

FREE, vrijheid creëren heeft tijd nodig. Het is tenslotte zo, dat je waarschijnlijk al jaren leeft met die wond. Vrij voelen, is er vrij over kunnen praten. Het naar buiten brengen. Dat is spannend. Want waarschijnlijk zijn er vele mensen om jou heen die het niet weten. Of er dicht bij betrokken zijn geweest. Wat jou is aangedaan, moet terug de wereld in. Buiten jou, en niet meer huizen in jou. Vrij maken of los komen van dader en bezetter. Loyaliteit doorbreken, confrontatie aangaan met je verleden, grenzen ontdekken.  Ontdekken wat van jou is, en wat vanuit het misbruik komt. 

EXPRESS, je eigen leven terug pakken. Regie over je eigen leven nemen. (her) inrichting leven, je vrijheid pakken vanuit je authentieke zelf. Keuzes durven maken. Opnieuw verbinden met jezelf en met anderen. Verantwoordelijkheid durven pakken over jouw leven.  Je laten zien naar de buitenwereld. Weer veilig voelen, bij de juiste mensen. Relaties opbouwen. Vergeving en zingeving. Dat is vrijheid .

Wat heeft deze S.A.F.E methode te bieden?

Verschillende training en coaching, opgebouwd vanuit het onder ogen zien, dat er werkelijk nog een trauma zit. Tot aan je zelf weer durven te laten zien aan de buitenwereld. Vanuit je authentieke kern. Waarbij jouw binnenwereld die in contact staat met jouw buitenwereld.

******

Komen een of meer van de volgende stellingen je bekend voor?

*Je voelt constante twijfel als je een nieuwe situatie te lijf wilt gaan.

*Je hebt niet het zelfvertrouwen om te zeggen: “Kijk eens, dit ben ik, inclusief mijn verleden.”

*Je betrapt jezelf op de gedachte dat iedereen het beter doet, mooier is of slimmer is dan jij.

Als je dit leest, ga ik ervan uit dat je meer voor jezelf wilt. Je wilt niet steeds ‘het verleden’ de schuld geven. Je wilt groeien en je verleden omarmen. Het kunnen omturnen tot iets positiefs.

Je wilt niet het slachtoffer blijven, maar de leiding nemen over jouw leven en jouw werk.

Mijn klanten

*zijn ondernemend, willen doorgaan met hun leven als verantwoordelijke en niet als slachtoffer; ze realiseren zich dat het tijd is om uit hun comfortzone te stappen.

*zijn toe aan verdere verwerking van seksueel trauma: waar voel ik dat ik nog stappen kan maken naar de toekomst en wellicht moet ik wel weer even terug naar het verleden?

*zijn bereid om het heft in handen te nemen hun eigen keuzes te maken.

*zoeken naar zelfvertrouwen en investeren in persoonlijke groei.

*zijn zich ervan bewust dat er blokkades en valkuilen zijn, waardoor ze niet het volledige potentieel kunnen benutten.

 

Neem gerust contact met mij op als je een vraag hebt. KLIK HIER voor alle coaching en training.
mascha@maschavanreenen.nl