Werken met mij

Zelfvertrouwen, kracht & positieve energie, daarvoor kom je bij mij.

Herken jij dit; je hebt al een aantal jaren geleden (trauma) therapie gehad. Het kan zijn in een groep of individueel. Je bent al vele stappen verder in het verwerken van seksueel misbruik. Toch loop je tegen bepaalde patronen aan. Sommige herken je als gevolg van het misbruik. Andere patronen herken je niet meteen, maar zijn wel valkuilen waar je steeds mee te maken hebt. Dit kan zijn in het  werk wat je doet en/of thuis. Je kunt je vinger er niet precies opleggen, je voelt alleen dat je op sommige vlakken niet verder komt. Je wordt er onzeker van en je energie level daalt.

Wist je dat  1 op de 5 vrouwen seksueel misbruik of geweld heeft meegemaakt in haar leven. Het is niet gek dat mensen in een burn-out raken of overspannen worden op latere leeftijd wanneer bepaalde zaken nog niet helemaal verwerkt zijn. Of soms dan pas boven komen.

Ik ben professioneel coach, ervaringsdeskundige op het vlak van seksueel misbruik en studeer Traumaseksuologie.  Ik help jou met groei na seksueel misbruik, geweld of seksuele intimidatie.

Wanneer je buiten je comfortzone treedt, die mede door je verleden is gevormd, kan er weer groei ontstaan. Je zult je authentieke ik daarbuiten terug vinden, waardoor je weer positief, vol kracht en energie in het leven staat.

Herken je dit?


Je kunt geen nee zeggen, al voelt het diep van binnen dat je iets liever niet doet.
Je kunt slecht tegen macht en dominant gedrag.
Je vindt het moeilijk om je grenzen aan te geven, je slalomt overal een beetje langs.
Je kunt geen keuzes maken vanuit je authentieke ik,  je blijft wikken en wegen. Zo raak je steeds uit evenwicht.
Als er niet naar je geluisterd wordt of je wordt niet serieus genomen voel je je het slachtoffer van de situatie.
Je durft geen eigen mening te geven. Misschien vinden ze het echt heel gek wat je zegt.

Wanneer seksueel misbruik heeft plaatsgevonden gaat er een overleving modus in werking. Op het moment van de shock, dus de eerste keer misbruik, verdwijnen jouw authentieke emoties en gevoelens naar de achtergrond. Je “ vertrekt” . Er vindt een innerlijke verdeling plaats waarbij jou ene deel bevriest en het andere deel wordt ” bestuurt “de dader. 

Jouw lichaam is vanaf dat moment continu in een staat van overleven, is alert, want stel dat er nu weer iets gebeurt. Vanuit dat gegeven is het logisch dat je niet meer reageert vanuit jouw eigen kracht, jouw eigen identiteit.

Om dit wel weer te kunnen, moet de dader uit jouw lijf. Door therapie (verschillende soorten therapie) kan dat lukken. Het is een lange, moeilijke weg. Want misbruik zit in elke vezel van je lijf.

Toch is het bij veel mensen zo, ook na therapie, dat er altijd een zwakke plek is of dat je getriggerd wordt. Dat hoeft niet constant te zijn, maar in bepaalde situatie schiet je in je oude patroon schiet. Je zit in die comfortzone, die niet altijd comfortabel is maar wel als een bekend is.  Je weet hoe je reageert, je weet wat het resultaat is van je acties . Dat is veilig. Je weet ook als je acties buiten je comfortzone maakt,  je het resultaat niet weet. Dat is eng, Gelukkig ben je er meestal wel bewust van. Nu moet je het alleen nog gaan doen…een must…om zelfvertrouwen en groei te kunnen genereren.

Komen één of meer van de volgende stellingen je bekent voor? 

*Je voelt constante twijfel in jezelf als je een nieuwe situatie te lijf wilt gaan.
*Je voelt niet dat zelfvertrouwen om te kunnen zeggen: Kijk eens dit ben ik, inclusief mijn verleden.
*Je betrapt jezelf op de gedachte dat iedereen het beter doet, mooier is of slimmer is dan jij

Ik ga ervan uit dat als je dit nog leest, dat je meer voor jezelf wilt. JIJ wilt niet steeds “ het verleden “ de schuld geven. Je wilt groeien  en je verleden omarmen. Het kunnen omturnen tot iets positiefs.
Je wilt niet het slachtoffer blijven, maar de leiding nemen over jouw leven en jouw werk.

Mijn klanten: 

*zijn ondernemend, willen doorgaan met hun leven als verantwoordelijke en niet als slachtoffer en realiseren zich dat het tijd is om uit de comfortzone te stappen

*zijn toe aan verder verwerking van seksueel trauma: waar voel ik dat ik nog stappen kan maken naar de toekomst en niet terug naar het verleden.

*zijn bereid om aan het stuur te gaan staan van hun eigen leven en hun eigen keuzes.

*zoeken naar persoonlijke groei en zelfvertrouwen en  investeren in persoonlijke groei.

*zijn bewust van het feit dat blokkades en valkuilen er zijn, waardoor het volledige potentieel niet benut kan worden

 

Check jouw authenticiteit via deze link en vraag daarna je gratis half uur introductiesessie aan en ontdek wat coaching voor jou zou kunnen opleveren.