Werken met mij

Zelfvertrouwen, kracht en positieve energie, daarvoor kom je bij mij.

Herken jij dit? Je hebt al een aantal jaren geleden (trauma)therapie gehad. In een groep of individueel. Je bent al vele stappen verder in het verwerken van seksueel misbruik. Toch loop je tegen bepaalde patronen aan. Sommige herken je als gevolg van het misbruik. Andere patronen herken je niet meteen, maar die zijn wel valkuilen waar je steeds weer in valt. In je werk en/of thuis. Je kunt je vinger er niet precies op leggen, je voelt alleen dat je op sommige vlakken niet verder komt. Je wordt er onzeker van en je energielevel daalt.

Wist je dat 1 op de 5 vrouwen seksueel misbruik of geweld heeft meegemaakt in haar leven? Het is niet gek dat mensen in een burn-out raken of overspannen worden op latere leeftijd wanneer bepaalde zaken niet helemaal verwerkt zijn. Of soms dan pas boven komen.

Ik ben professioneel coach, ervaringsdeskundige op het vlak van seksueel misbruik en ik studeer Traumaseksuologie. Ik help jou met groei na seksueel misbruik, geweld of seksuele intimidatie.

Wanneer je buiten je comfortzone treedt, die mede door je verleden is gevormd, kan er weer groei ontstaan. Je zult je authentieke zelf daarbuiten terugvinden, waardoor je weer positief, vol kracht en energie in het leven staat.

Herken je dit?

Je kunt geen nee zeggen, al voelt het diep vanbinnen dat je iets liever niet doet.

Je kunt slecht tegen macht en dominant gedrag.

Je vindt het moeilijk om je grenzen aan te geven, je slalomt overal een beetje langs.

Je kunt geen keuzes maken vanuit je authentieke zelf, je blijft wikken en wegen. Zo raak je steeds uit evenwicht.

Als er niet naar je geluisterd wordt of je wordt niet serieus genomen, voel je je het slachtoffer van de situatie.

Je durft geen eigen mening te geven. Misschien vinden ze het echt heel gek wat je zegt.

Wanneer seksueel misbruik heeft plaatsgevonden, gaat er een overlevingmodus in werking. Op het moment van de shock, dus de eerste keer misbruik, verdwijnen jouw authentieke emoties en gevoelens naar de achtergrond. Je ‘vertrekt’. Er vindt een innerlijke verdeling plaats waarbij jouw ene deel bevriest en het andere deel wordt ‘bestuurd’ door de dader.

Jouw lichaam is vanaf dat moment continu in een staat van overleven. Het is alert, want stel dat er weer iets gebeurt. Vanuit dat gegeven is het logisch dat je niet meer reageert vanuit jouw eigen kracht, jouw eigen identiteit.

Om dit wel weer te kunnen, moet de dader uit jouw lijf. Door (verschillende soorten) therapie kan dat lukken. Het is een lange, moeilijke weg. Want misbruik zit in elke vezel van je lijf.

Toch is het bij veel mensen zo, ook na therapie, dat er altijd een zwakke plek is of dat je getriggerd wordt. Dat hoeft niet constant te zijn, maar in bepaalde situaties schiet je in je oude patroon. Je zit in die comfortzone, die niet altijd comfortabel, maar wel bekend is. Je weet hoe je reageert, je weet wat het resultaat is van je acties. Dat is veilig. Je weet ook dat je niet weet welk resultaat je acties buiten je comfortzone hebben. En dat is eng. Gelukkig ben je je er meestal wel bewust van. Nu moet je het alleen nog gaan doen … Dat is een must om zelfvertrouwen en groei te kunnen genereren.

Komen een of meer van de volgende stellingen je bekend voor?

*Je voelt constante twijfel als je een nieuwe situatie te lijf wilt gaan.

*Je hebt niet het zelfvertrouwen om te zeggen: “Kijk eens, dit ben ik, inclusief mijn verleden.”

*Je betrapt jezelf op de gedachte dat iedereen het beter doet, mooier is of slimmer is dan jij.

Als je dit leest, ga ik ervan uit dat je meer voor jezelf wilt. Je wilt niet steeds ‘het verleden’ de schuld geven. Je wilt groeien en je verleden omarmen. Het kunnen omturnen tot iets positiefs.

Je wilt niet het slachtoffer blijven, maar de leiding nemen over jouw leven en jouw werk.

Mijn klanten

*zijn ondernemend, willen doorgaan met hun leven als verantwoordelijke en niet als slachtoffer; ze realiseren zich dat het tijd is om uit hun comfortzone te stappen.

*zijn toe aan verdere verwerking van seksueel trauma: waar voel ik dat ik nog stappen kan maken naar de toekomst en wellicht moet ik wel weer even terug naar het verleden?

*zijn bereid om het heft in handen te nemen hun eigen keuzes te maken.

*zoeken naar zelfvertrouwen en investeren in persoonlijke groei.

*zijn zich ervan bewust dat er blokkades en valkuilen zijn, waardoor ze niet het volledige potentieel kunnen benutten.

Neem gerust contact met mij op als je een vraag hebt.