Workshop (seksueel) misbruik en de bezetting

Workshop

Wat gebeurt er  als je steeds denkt dat het niet goed genoeg is. Dat het beter kan. Dat je in perfectie blijft hangen. Dat je steeds maar twijfelt en niet in actie komt. Dus…je gaat weer bijleren of je begint aan wat anders want je durft het niet af te maken. Ja echt, ook ik heb die gedachten gehad. Door negatieve ervaringen uit het verleden kon ik blijven herhalen in mijn hoofd, dat het beter kon, dat anderen beter waren of meer wisten dan ik. Het haalde mijn zelfvertrouwen naar beneden. Dit stagneerde mijn groei.

Kom je dan vanuit je eigen kracht of laat je je leiden door oud zeer dat een wond heeft gemaakt? Als deze wond nog aanwezig is, is de kans groot dat je steeds weer blijft wikken en wegen. Geen knopen durft door te hakken, en je altijd blijft twijfelen. En dat je weer over je heen laat lopen.

Wat gaat er mis in de communicatie tussen jou en jou?

Waarom voel jij je de ene dag wel krachtig en de andere dag denk je dat je niet goed genoeg bent. Met deze wisselende gedachtes sta je constant in de start-stop modus. En om na iedere keer stilstand weer  in beweging te gaan, kost bakken met energie. En wanneer dingen energie kosten, maakt het ondernemen helemaal niet meer zo leuk, toch? 

Dit start stop mechanisme komt vaak doordat iets uit je verleden jou triggert. Dat kan een persoon zijn of een gebeurtenis en heeft nog steeds invloed op jou. Dit noem ik de bezetter.

Wat of wie is die bezetter uit het verleden dan?

Jouw reacties en acties worden vaak onbewust bestuurt vanuit de diepere lagen. Door ervaringen uit het verleden. Dat kan heel diep zitten en van heel lang terug zijn. Eigenlijk wil het kindsdeel in jou je iets zeggen. Maar dat deel is misschien wel genegeerd of nooit gehoord. Dit is pijnlijk en verdrietig. Dit overschreeuwen, wegduiken of heel hard werken om die wond te negeren lukt voor een bepaalde tijd. Maar het haalt je op langer termijn in. Het zal je blokkeren in je creativiteit en vooral in jouw authenticiteit. De interne communicatie en verbinding met jezelf stagneren volledig.

Als je niet in contact kunt staan met jezelf, kun je het ook niet met een ander.

Communicatie en contact tussen jou en jou zijn de hoofdbestanddelen van de workshop.

* Als je daar inzicht in krijgt, dan pas kun je echt in contact staan met de buitenwereld en kun je jezelf laten zien vanuit zelfvertrouwen.

* Als je weet waar nog oud zeer, de bezetting, zit die jou overtuigt van bepaalde keuzes en acties, dan pas kun je verandering brengen in jouw leven en in de contacten op je werk en privé omgeving. Dan pas kun je patronen doorbreken.

Wat ga je tegen komen in de workshop?

  • De beweging tussen macht en onmacht van jouw emotie, gevoel en acties (de stoelen van agressie)
  • De verschillende rollen van jou in je binnenwereld
  • Hoe de rollen naar buiten en van binnen met elkaar in verbinding staan
  • Wat je laat zien naar buiten, maar wat je binnenin eigenlijk zegt
  • Jouw slachtoffer rol en jouw rol als verantwoordelijke
  • Welke delen van jou welke emoties oproepen
  • Jouw acties en ook de acties die je niet doet en waarom niet

Na deze workshop heb je een goede richting waar je aan kunt werken om tot jouw kern te komen. Je ziet in op welke manier je communiceert en waarom.

Waarom je bepaalde dingen niet aangaat en waarom je voor wegduikt. Door stoelopstellingen leer ik je gedrag te herkennen zodat je jouw interne communicatie kunt gaan verbeteren. Ik ben er namelijk van overtuigd dat iedereen wel iets heeft meegemaakt wat invloed heeft op het leven in het hier en nu.

Wil je inzicht in jezelf waardoor je veel steviger in je schoenen gaat staan?

Neem dan plaats op de stoelen.  Je bent van harte welkom.

Praktische informatie

Duur: 1 dag

Datum:2 september

Locatie: Broek in Waterland

Investering: € 72 inclusief lunch, koffie & thee en faciliteiten.

(leden van PSN  59)

 

REVIEWS