De Deep Dive – Tweedaagse 1 op 1 coaching

Tweedaagse Deep Dive, de eerste stappen van trauma naar vrijheid.

-Bewust worden van patronen die ontstaan zijn door (seksueel) trauma.

-Onder ogen komen van de schade en de gevolgen.

We zijn geneigd om te leven vanuit een automatische modus. Dat houdt in, druk zijn en door knallen. Of juist bevriezen en niets meer uit je handen laten komen. Dan raken we het gevoel met onszelf kwijt, wat willen we nu echt en wie zijn we nou eigenlijk. Misschien herken je dit?

Je voelt je niet lekker in je vel maar je kunt je vinger er niet op leggen wat het precies is en waar het nou vandaan komt. Er blijft steeds iets knagen aan je. Diep van binnen weet je, dat iets wat je in jouw verleden hebt meegemaakt,  je blijft beïnvloeden. Maar omdat jouw patronen normaal voor je zijn geworden, weet je niet meer wat er nou eigenlijk echt bij jou hoort en wat komt uit de invloed van je verleden. Dit komt tot uiting bij verbinding met (zakelijke) relaties.

De meeste gestelde vraag in mijn praktijk is: Wie ben ik nou eigenlijk?

Gevolgd door nog een hele rits aan andere vragen…

*Hoe weet ik nou of iets bij mij hoort, of dat het beïnvloed wordt door mijn verleden?

*Waarom loop ik steeds tegen hetzelfde aan in mijn relatie?

*Ik laat me van buiten anders zien dan dat ik van binnen voel, kan dat?

*Hoe authentiek ben ik eigenlijk?

*Hoe sta ik in contact met jezelf?

*Hoe sta ik in contact met een ander?

*Ik heb moeite om (seksueel) contact te maken met mijn partner

*Communiceren over grenzen en wensen hoe doe ik dat, wat zeg ik wel en wat zeg ik niet?

Ga je mee op de ontdekkingsreis? Je hoeft geen (duidelijk) seksueel misbruik verleden te hebben om te mogen kijken naar jouw identiteit, authenticiteit en seksualiteit. Als er steeds vragen bij je opkomen, of behoeftes of je voelt je helemaal leeg op dit gebied dan zijn deze dagen  een ontzettende eye-opener. Welke ‘bezetter’ uit het verleden heeft nog invloed op jouw leven nu?Diverse stoelopstellingen zullen je vele inzichten geven;

  • Over jouw lichaamstaal en over jouw communicatie.
  • Maar zeker ook wat er intern bij je gebeurd. En waarom dat gebeurd. Niet alles zit in je hoofd. Ook in je lijf. Het kan soms voelen als een interne oorlog waarin jij het middelpunt bent.
  • Wat wordt er niet gezegd, wat zit er verborgen. Wat wil je eigenlijk zeggen maar komt er niet uit of komt niet over.
  • Oefeningen en mooie tools krijg je mee, zodat je altijd weer terug kunt pakken naar jouw waarden die jou ondersteuning gaan geven in je leven.

Want vrijheid is toch het ultieme waar we naar verlangen? Niet elke keer nadenken over wat je zegt, omdat de ander het misschien niet leuk vindt of omdat je graag rekening met de ander houdt en jezelf vergeet. Jezelf voor lief nemen noem ik dat, en dat is geen vrijheid. In deze Deep Dive, bepaal jij het tempo, het thema en het tijdstip!

Stoelopstellingen en andere mooie modellen over contact zullen deze twee dagen voorbij komen.


Investering in jezelf €1197 
(inclusief twee lunches, dinerbon twv 25 , overnachting met ontbijt & exclusief btw)

Wil jij twee dagen, 1 op 1 met mij aan de slag? Stuur mij een mail als je wilt afspreken of als je vragen hebt ; mascha@maschavanreenen.nl 

******

Wil je samen met je partner de diepte in? Dat kan. Paul en ik hebben de Tweedaagse koppelcoaching voor jullie.
Investering in jullie samen € 1895 incl overnachting, lunch en ontbijt ex btw

******

Wil je de Deep Dive, 1 op 1 in Italië doen, aan het prachtige Como meer? Dat kan ook (ja echt) De kosten zijn rond  € 1500, voor koppels € 2250,- Wel dien je/jullie zelf de reis te betalen. (Of zelf de auto in te stappen)  Ook kijken we even samen naar de slaap – accommodatie.  (eventueel exacte kosten hangt af van de datum)  Beschikbare maanden april en juni 2024. Stuur een mail voor meer info. 

******

REVIEWS Tweedaagse Deep Dive

Ik liep al een tijdje rond met het gevoel ‘er klopt iets niet’. Had alles te maken met mijn reactie op bepaalde gebeurtenissen. Ook in de omgang met andere mensen liep ik tegen issues aan. En toen ik merkte dat zelfs mijn kinderen hier de dupe van werden, dacht ik ‘tot hier en niet verder’. Na een zoektocht kwam ik uit bij seksueel misbruik dat ik heb meegemaakt. Ik wist echt wel dat dat gebeurd was, maar ik was er ook stellig van overtuigd dat ik dat 30 jaar na dato wel verwerkt had. Ik was toch ondertussen een volwassen vrouw?

Tot ik een blog tegenkwam, geschreven door Mascha. Ik werd enorm geraakt door wat zij schrijft over seksueel misbruik, de gevolgen daarvan in je hele leven. Dat verwerken iets heel anders is dan ‘er niet meer over praten’, dat je juist moet praten en dat als je dit niet doet, het altijd doorsijpelt in heel je leven en in alle relaties die je aangaat. Toen ik Mascha een tijdje had gevolgd op insta heb ik de stoute schoenen aangedaan en haar gemaild. Weet je hoe veel lef daarvoor nodig is? En vanaf het allereerste contact met Mascha voelde ik dat zij mij snapte. Eindelijk iemand. En niet alleen snappen, maar ook duidelijk kon maken welke invloed het misbruik heeft gehad op mijn leven. Waarom ik in bepaalde situaties altijd op die manier reageer, of waarom ik met sommige mensen echt niet overweg kan. In de tweedaagse coaching die ik gevolgd heb bij Mascha heb ik zoveel inzichten opgedaan, nieuwe dingen over mezelf geleerd en ben ik zoveel meer van mezelf gaan begrijpen. Door middel van stoelopstellingen ben ik mezelf maar ook anderen gaan snappen. En weet je wat zo gek is, als ik nu weer eens in een voor mij lastige situatie kom, heb ik altijd die stoelen weer voor ogen. Waar zit ik? Waar zit die ander? En wil ik dat? Wat kan ik hier zelf aan doen?

Voor mij heeft een stoel een totaal andere dimensie erbij gekregen. Nooit meer een vaste zitplek voor mij 😉

*****

“De dagen met Mascha waren fantastisch al is dat wellicht een raar woord om in deze te gebruiken.  Ik zal het nader toelichten.  De sfeer was heel natuurlijk en ontspannen.  Er was een enorme flow waarin alles er mocht zijn en we samen aan het onderzoeken waren.  Het voelde alsof we konden instappen op een veld waar je met je verstand niet bij kan komen maar wel met vertrouwen en ook nieuwsgierigheid.  Want hoe zwaar het onderwerp ook kan lijken,  om er mee bezig te zijn en niet om de kern van de zaak heen te draaien geeft mij ook een gevoel van lichtheid.  Dit alles naast alle andere zwaardere gevoelens.  Door deze met lichtheid aan te vliegen is er ruimte en lucht om alles wat er is er te laten zijn.  De hele eigen stijl van Mascha die je geen stijl kan noemen want ze is het gewoon straalt al dit bovengenoemde uit en nodigde mij uit om open,  nieuwsgierig en vol vertrouwen het onderzoek aan te gaan.   Veel dank Mascha!”  review Walthera Beelaerts

*****

“Iedereen die overweegt deze training te volgen heeft z’n eigen verhaal, eigen pad te bewandelen en Mascha geeft je handvatten om om te kunnen met de situaties waarin jij vastloopt. Ze hoort je, ze ziet je, maakt situaties helder en geeft je inzichten. Ze weet door haar eigen ervaringen waar je tegenaan loopt en kan zich daardoor invoelen maar ook helder maken hoe je de switch kunt maken. review Anoniem (lees hier de hele review)

*****

Deze opstelling, de caroussell,  is voor mij misschien wel een van de belangrijkste opstellingen van de afgelopen tijd geweest. Toen ik net 18 jaar was werd ik verkracht door een voor mij bekende man. Ik was me ten zeerste bewust van het trauma wat ik had opgelopen  “ik wilde dit niet en dit had je nooit mogen doen”. Tweeëntwintig jaren gingen voorbij waarin ik deze gebeurtenis niet onder stoelen of banken schoof. Maar pas na het krijgen van een burn-out, het ontmoeten van Mascha en de sprong te nemen om er opnieuw naar te kijken werd het me duidelijk dat ik nog steeds gevangen zat in dat moment. Haar rustige aanwezigheid zorgde ervoor dat mijn onrust en struggle grond hadden om op te landen. Haar volle aanwezige stem was als een handreiking om samen mijn angsten en verstikkingen onder ogen te komen. And I did! Ik ben bevrijd van de beperkende emoties en gedachtes voortkomend uit deze situatie.