Over mij

Ik ben Mascha van Reenen.

Mijn beroep is identitycoach & stylist bij Bizimpress. Dit is mijn onderneming, waarbij ik mij vooral richt op vrouwen die zich met kracht en vol zelfvertrouwen willen presenteren. Bij Bizimpress houd ik mij vooral bezig met de buitenkant: styling, haar en make-up.

Al bijna twintig jaar ben ik ondernemer. Dus ik heb al heel veel vrouwen en mannen op mijn stoel gehad. Al vrij snel kwam ik tot de ontdekking dat haar, make-up en kleding gereedschap zijn waarmee je zelfvertrouwen en kracht kunt boosten. Voor een moment, voor een tijdje, maar niet je leven lang. Dat hou je niet vol. Een imago hooghouden, hou je niet vol. Daar word je eenzaam van als mens. Zeker als anderen daar doorheen prikken. Het beperkt jouw vrijheden.

In oktober 2020 ben ik begonnen met de opleiding Traumaseksuologie & Psychodrama. Zo kan ik – naast mijn eigen ervaring met seksueel misbruik – als coach en als mens anderen nog beter helpen. Want een seksueel trauma is een rode draad in je leven. Maar er is wel degelijk heel goed mee te leven. Vanuit een negatieve ervaring kun je positief ondernemen. De dikke, rode draad omzetten naar een nog maar dun, rood, zijden draadje.

De binnen- en de buitenkant moeten met elkaar kloppen. Dan kun je je authentieke zelf laten zien. Jouw identiteit. Wie je werkelijk bent. Geen imago, waarbij je laat zien wat je denkt dat anderen van je willen zien. Maar jezelf laten zien kan moeilijk en angstig zijn. Zeker als je je authentieke zelf kwijt bent geraakt door seksueel misbruik.

In mijn coachgesprekken, waarbij ik je bruikbare tools meegeef die je in je dagelijks leven goed kunt toepassen, gaan we aan de slag met jouw zelfvertrouwen en energie. High energy wins. We kijken vooruit. Natuurlijk heeft het verleden invloed op wie je bent geworden. Soms moet je terugkijken om verder te komen. Ook al leef je nu.

Via mijn blogs wil ik je meenemen in mijn ervaringen uit mijn opleiding en uit mijn leven, toen en nu.

Waarom? Omdat ik vind dat seksueel misbruik een ‘gewoon’ onderwerp moet zijn. Dus dat er naar verhalen geluisterd wordt, dat niemand er meer voor wegduikt. Dat verhalen gehoord en gedeeld worden, zodat je kunt helen. Want delen = helen. Vandaar dat ik sowieso een gratis uurtje ” delen” met jou wil inplannen. Van te voren stuur ik je de Identity vragen toe, om jou en mezelf  te kunnen voorbereiden op dit uurtje.

Ik ben duidelijk, kort van stof en eerlijk. En zo zijn mijn blogs ook. Geen ingewikkeld taalgebruik. Veel leesplezier!

Voor mijn coachtrajecten en presentaties verwijs ik je naar de menubalk.

CONTACT:
Kan ik je helpen? Mail mij op maschavanreenen@gmail.com of bel 06 22 42 42 51

Acuut hulp nodig? Centrum seksueel geweld: Telefoonnummer (gratis en anoniem) 0800-0188

Je kunt mij ook volgen op Facebook en  Instagram