Over mijn missie en drijfveer

Ik ben Mascha van Reenen.

Mijn beroep is identity coach en sinds 1 december 2022 traumaseksuoloog. Met mijn onderneming Bizimpress houd ik mij al bijna 20 jaar bezig met ondernemen. En vooral met het presenteren aan de buitenkant naar de buitenwereld. 

Ik heb dus al heel veel vrouwen en mannen op mijn stoel gehad. Al vrij snel kwam ik tot de ontdekking dat de buiten laag een  gereedschap is, waarmee je zelfvertrouwen en kracht kunt boosten. Voor een moment, voor een tijdje, maar niet je leven lang. Dat hou je niet vol. Een imago hooghouden, hou je niet vol. Daar word je eenzaam van als mens. Zeker als anderen daar doorheen prikken. Het beperkt jouw vrijheden. Ik ben een coaching opleiding gaan doen om mensen vanuit binnen zich zelfverzekerd en krachtig te voelen. Waarin ik tools mee kan geven om in de positieve energie te blijven. Dit werkt goed. Toch kwam ik tot de conclusie, en de officiële cijfers geven de feiten, dat er vaak seksueel trauma onder de onzekerheid, angst en vertekend zelfbeeld ligt. 

In oktober 2020 ben ik begonnen met de opleiding Traumaseksuologie & Psychodrama . Zo kan ik – naast mijn eigen ervaring met seksueel misbruik – als coach en als mens anderen nog beter helpen. Want een seksueel trauma is een rode draad in je leven. Maar er is wel degelijk heel goed mee te leven. Vanuit een negatieve ervaring kun je positief ondernemen. De dikke, rode draad omzetten naar een nog maar dun, rood, zijden draadje.

De binnen- en de buitenkant moeten met elkaar kloppen. Dan kun je je authentieke zelf laten zien. Jouw identiteit. Wie je werkelijk bent. Geen imago, waarbij je laat zien wat je denkt dat anderen van je willen zien. Maar jezelf laten zien kan moeilijk en angstig zijn. Zeker als je je authentieke zelf kwijt bent geraakt door seksueel misbruik. De schade hiervan is zo groots, wat ze zelf niet eens weten (we stoppen het weg, het blijft een geheim en de schaamte niet te vergeten)

In mijn coachgesprekken, waarbij ik je bruikbare tools meegeef die je in je dagelijks leven goed kunt toepassen, gaan we aan de slag met jouw zelfvertrouwen en energie. We kijken vooruit. Natuurlijk heeft het verleden invloed op wie je bent geworden of wat je laat zien. Wel moet je terugkijken om verder te komen. Ook al leef je nu. De plaats waar de wond is ontstaan zit ook de plek waar groei en heling zit. 

Via mijn blogs wil ik je meenemen in mijn ervaringen uit mijn opleiding en uit mijn leven, toen en nu.

Waarom? Omdat ik vind dat seksueel misbruik een ‘gewoon’ onderwerp moet zijn. Dus dat er naar verhalen geluisterd wordt, dat niemand er meer voor wegduikt. Dat verhalen gehoord en gedeeld worden, zodat je kunt helen. Want delen = helen. 

Ik ben duidelijk, kort van stof (nee, soms ook niet;) en eerlijk. En zo zijn mijn blogs ook. Geen ingewikkeld taalgebruik. Iederen moet dit onbegrijpelijke onderwerp gaan begrijpen. Veel leesplezier op mijn site en met mijn blog!

Voor mijn coachtrajecten en trainingen verwijs ik je naar de menubalk. (de drie streepjes rechts;)

23-1-2023 zal mijn eigen S.A.F.E. methode  worden gelanceerd. Binnen deze methode ga je langs een hele verwerkingscurve die begint bij onderogen komen tot aan vrijheid en zingeving. Houd je mijn socials in de gaten?

 

*****      ZONDER SCHONE BINNENWERELD GEEN SCHONE BUITENWERELD    *****

 

CONTACT:
Kan ik je helpen? Mail mij op mascha@maschavanreenen.nl
0031 6 22 42 42 51

Acuut hulp nodig? Centrum seksueel geweld: Telefoonnummer (gratis en anoniem) 0800-0188

Je kunt mij ook volgen op Facebook en  Instagram