Over mij

Ik ben Mascha van Reenen, 52 jaar en moeder van twee volwassen dochters. Maroesha en Britt. 

Mijn beroep is identity coach en sinds 1 december 2022 ook Traumaseksuoloog. Met mijn onderneming Bizimpress houd ik mij al bijna 20 jaar bezig met ondernemen. En vooral met het presenteren aan de buitenkant naar de buitenwereld.

Ik heb dus al heel veel vrouwen en mannen op mijn stoel gehad. Al vrij snel kwam ik tot de ontdekking dat de buiten laag een  gereedschap is, waarmee je zelfvertrouwen en kracht kunt boosten. Voor een moment, voor een tijdje, maar niet je leven lang. Dat hou je niet vol. Een imago hooghouden, hou je niet vol. Daar word je eenzaam van als mens. Zeker als anderen daar doorheen prikken. Het beperkt jouw vrijheden. Ik ben een coaching opleiding gaan doen om mensen vanuit binnen zich zelfverzekerd en krachtig te voelen. Waarin ik tools mee kan geven om in de positieve energie te blijven. Dit werkt goed. Toch kwam ik tot de conclusie, en de officiële cijfers geven de feiten, dat er vaak seksueel trauma onder de onzekerheid, angst en vertekend zelfbeeld ligt.

In oktober 2020 ben ik begonnen met de opleiding Traumaseksuologie & Psychodrama . Zo kan ik – naast mijn eigen ervaring met seksueel misbruik – als coach, traumaseksuoloog én als mens anderen nog beter helpen. Want een seksueel trauma is een rode draad in je leven. Maar er is wel degelijk heel goed mee te leven. Ik neem je in de coaching, trainingen en workshops mee, door alle facetten van het leven. Van kind tot tienerjaren,  van jong volwassenen en in het ouderschap.

Maar de dikke, rode draad kun je omzetten naar een nog maar dun, rood, zijden draadje.

De binnen- en de buitenkant moeten met elkaar kloppen. Dan kun je je authentieke zelf laten zien. Jouw identiteit. Wie je werkelijk bent.  Geen imago, waarbij je laat zien wat je denkt dat anderen van je willen zien. Maar jezelf laten zien kan moeilijk en angstig zijn. Zeker als je je authentieke zelf kwijt bent geraakt door seksueel misbruik. De schade hiervan is zo groots, wat mensen met een seksueel misbruik verleden,  zelf soms niet  eens weten. We stoppen het weg, het blijft een geheim en de schaamte niet te vergeten. Als ik kijk naar mijzelf en mijn afkomst, de Indo- roots, speelt zwijgen een grote rol. (Dan is het er niet, toch?) 

Wat is mijn expertise? Of wat vind ik nou het leukste? Vooral relaties (elke relatie), seksualiteit en intimiteit. Want seksueel misbruik gaat nou eenmaal over seks.

 

*****      ZONDER SCHONE BINNENWERELD GEEN SCHONE BUITENWERELD    *****

Via mijn blogs en vlog, wil ik je meenemen naar ervaringen uit mijn leven toen en nu. Ik neem je mee op pad en geef jou inzichten. 

Half 2024 ben ik klaar met mijn Psychodrama opleiding, ook bij Peter John Schouten gedaan, z odat ik nog meer in de materie kan duiken.

 

Mijn S.A.F.E. methode

Het moment dat de ervaring terug komt in je bewust zijn.

SEE, onder ogen komen, bewustwording, de inkijk in je binnenwereld. Vaak door een emotionele gebeurtenis in het hier en nu word je bewust van wat er vroeger gebeurt is. En dat dat het wel eens een link kan zijn, het puzzelstukje of stukjes waar je op zoek naar bent. Het moment van onder ogen komen is ook angstig. Het voelt leeg en veel tegelijk.  Hoe en waar moet je beginnen.

ACCEPT, het is zo, accepteer dat je met patronen in je dagelijkse leven in de herhaling valt. Het kunnen verschillen patronen zijn. Verschillend gedrag. Ook hierin kom je bijvoorbeeld verslaving of eetstoornis tegen. De schade en gevolgen kom je onder ogen. Je komt tot de ontdekking dat je iemand nodig hebt. Hulp. Je kan het niet alleen. Je deelt je verhaal. Je gaat het trauma aan. Terug naar de wond. Waar de gewoontes, verschillende emoties en (vage) herinneringen huizen. Plek van de wond is de plek van de heling.

FREE, vrijheid creëren heeft tijd nodig. Het is tenslotte zo, dat je waarschijnlijk al jaren leeft met die wond. Vrij voelen, is er vrij over kunnen praten. Het naar buiten brengen. Dat is spannend. Want waarschijnlijk zijn er vele mensen om jou heen die het niet weten. Of er dicht bij betrokken zijn geweest. Wat jou is overkomen, moet terug de wereld in. Buiten jou, en niet meer huizen in jouw lijf en leven. Vrij maken of los komen van dader en bezetter. Loyaliteit doorbreken, confrontatie aangaan met je verleden, grenzen ontdekken.  Ontdekken wat van jou is, en wat vanuit het misbruik komt.

EXPRESS, je eigen leven terug pakken. Regie over je eigen leven nemen. (her) inrichting leven, je vrijheid pakken vanuit je authentieke zelf. Keuzes durven maken. Opnieuw verbinden met jezelf en met anderen. Verantwoordelijkheid durven pakken over jouw leven.  Je laten zien naar de buitenwereld. Weer veilig voelen, bij de juiste mensen. Relaties opbouwen. Vergeving en zingeving. Dat is vrijheid .

Wat heeft deze S.A.F.E methode te bieden?

Verschillende training, coaching trajecten en workshops, opgebouwd vanuit mijn S.A.F.E. methode kan ik je aanbieden. De intake /kennismaking is altijd gratis en duurt ongeveer 45 minuten. Je kunt daarna nog een losse sessie boeken voor €150 ex btw (90-120 minuten) alvorens je voor een van coaching trajecten kiest.  Neem maar een kijkje op mijn site. 

Liefs, Mascha

CONTACT:

Kan ik je helpen? App of bel mij; 06 22 42 42 51

Mijn praktijk zit in Broek in Waterland, dat is 5 minuten boven de rook van Amsterdam Noord.

Mail mij; mascha@maschavanreenen.nl

Je kunt mij ook volgen op You tube FacebookInstagram