Over mij

Ik ben Mascha van Reenen.

Mijn beroep is Identity Coach & Stylist bij Bizimpress. Dit is mijn onderneming waarbij ik mij vooral richt op vrouwen die zich met kracht en vol zelfvertrouwen willen presenteren. Daar houd ik mij vooral bezig met de buitenkant. (Styling, haar en make-up)

Al bijna 20 jaar ben ik ondernemer. Dus ik heb al heel veel vrouwen en mannen op mijn stoel gehad. Al vrij snel kwam ik tot de ontdekking dat haar, make-up en kleding een gereedschap is waarbij je zelfvertrouwen en kracht kunt boosten. Voor een moment, voor een tijdje maar niet je leven lang. Dat hou je niet vol. Een imago hoog houden, hou je niet vol. Daar word je eenzaam van als mens. Zeker als anderen daar doorheen prikken. Het beperkt jouw vrijheden.

In oktober 2020 ben ik begonnen met de opleiding Trauma Seksuologie & Psychodrama. Zodat naast mijn eigen ervaring met seksueel misbruik, ik als coach en als mens, mensen nog beter kan helpen. Want een seksueel trauma is een rode draad in je leven. Maar er is wel degelijk heel goed mee te leven. Van een negatieve ervaring, positief kunnen ondernemer. De rode dikke draad omzetten naar nog maar een dun rood zijden draadje..

Dus de binnen- en buitenkant moeten met elkaar kloppen zodat je je authentieke ik kan laten zien. Jouw identiteit. Wie je werkelijk bent. Geen imago, waarbij je laat zien, wat je denkt dat andere van je willen zien. Maar jezelf laten zien kan moeilijk en angstig zijn zeker als je je authentieke ik kwijt bent geraakt door seksueel misbruik.

In mijn coach gesprekken, waarbij ik je bruikbare tools mee geef die je in je dagelijks leven goed kunt toepassen, gaan we aan de slag met jouw zelfvertrouwen en energie. (High energy wins) We kijken vooruit. Natuurlijk heeft het verleden invloed op wie je bent geworden. Maar terug kijken is niet de oplossing. Dat betekent niet dat het er niet geweest is. Je leeft nu.

Via mijn blogs wil ik jullie meenemen in mijn ervaringen uit mijn opleiding en uit mijn leven.
Waarom? Omdat ik vind dat seksueel misbruik een ” gewoon ” onderwerp moet zijn. Dus dat er naar verhalen geluisterd wordt, dat niemand er meer voor weg duikt. Dat verhalen gehoord en gedeeld worden zodat je kunt helen. ( delen = helen)

Ik ben duidelijk, kort van stof en eerlijk. En zo zijn mijn blogs. Geen ingewikkeld taalgebruik. Veel leesplezier.

Wil jij een vrijblijvend gesprek met mij over je ervaring met seksueel misbruik en hoe het als item in jouw leven staat? Je kunt mij mailen via maschavanreenen@gmail.com

Liefs Mascha