Over mij

Ik ben Mascha van Reenen, 52 jaar en moeder van twee volwassen dochters. Maroesha en Britt. 

Met mijn onderneming Bizimpress houd ik mij al bijna 20 jaar bezig met ondernemen en vooral gericht op het presenteren aan de buitenkant naar de buitenwereld. Imagostyling, communicatiestijlen en hoe laat ik mezelf naar de buitenwereld zien. 

Ik heb dus al heel veel vrouwen en mannen gezien. Al vrij snel kwam ik tot de ontdekking dat de buiten laag een  gereedschap is, waarmee je zelfvertrouwen en kracht kunt boosten. Voor een moment, voor een tijdje, maar niet je leven lang. Dat hou je niet vol. Een imago hooghouden, hou je niet vol. Daar word je eenzaam van als mens.  Het beperkt jouw vrijheden. Ik ben een coaching opleiding gaan doen om mensen vanuit binnen zich zelfverzekerd en krachtig te voelen. Waarin ik tools mee kan geven om in de positieve energie te blijven. Dit werkt goed. Toch kwam ik tot de conclusie, en de officiële cijfers geven de feiten, dat er vaak seksueel trauma onder de onzekerheid, angst en vertekend zelfbeeld ligt.

In oktober 2020 begon ik met de opleidingen  Traumaseksuologie gevolgd door de opleiding Psychodrama.  Zo kan ik – naast mijn eigen ervaring met seksueel misbruik – als coach, therapeut én als mens anderen nog beter helpen. Want een seksueel trauma is een rode draad in je leven. Maar er is wel degelijk heel goed mee te leven. Ik neem je in de coaching, trainingen en workshops mee, door alle facetten van het leven. Van kind tot tienerjaren,  van jong volwassenen en in het ouderschap en liefdesrelaties. 

De binnen- en de buitenkant moeten met elkaar kloppen. Dan kun je je authentieke zelf laten zien. Jouw identiteit. Wie je werkelijk bent.  Jezelf laten zien kan moeilijk en angstig zijn. Zeker als je je authentieke zelf kwijt bent geraakt door seksueel misbruik. De schade hiervan is zo groots, wat mensen met een seksueel misbruik verleden,  zelf soms niet  eens weten. We stoppen het weg, het blijft een geheim en de schaamte die daaromheen hangt, niet te vergeten. Als ik kijk naar mijzelf en mijn afkomst, de Indo- roots, speelt zwijgen een grote rol. (Dan is het er niet, toch?) 

Wat is mijn expertise? Of wat vind ik nou het leukste? Vooral relaties (elke relatie), seksualiteit en intimiteit. Want seksueel misbruik gaat nou eenmaal over seks.

*****      ZONDER SCHONE BINNENWERELD GEEN SCHONE BUITENWERELD    *****

Via mijn blogs en vlog, wil ik je meenemen naar ervaringen uit mijn leven toen en nu. Ik neem je mee op pad en geef jou inzichten. 
Psychodrama icm met de wetenschap van de traumaseksuologie is een prachtige methode nog dieper het lijf in te gaan, en het hoofd te laten. Om onafgemaakte verhaal “op het toneel” te zetten zodat je echt bij de kern komt waar jouw rouw en verlies zit. Want eigen identiteit kwijt zijn is rouwen. 

Mijn S.A.F.E. methode begint bij het moment dat de ervaring terug komt in je bewust zijn. Zoekend naar die veilige plek in jezelf die door misbruikt is overschaduwt. 

SEE, onder ogen komen, bewustwording, de inkijk in je binnenwereld. Vaak door een emotionele gebeurtenis in het hier en nu word je bewust van wat er vroeger gebeurt is. En dat dat het wel eens een link kan zijn, het puzzelstukje of stukjes waar je op zoek naar bent. Het moment van onder ogen komen is ook angstig. Het voelt leeg en veel tegelijk.  Hoe en waar moet je beginnen.

ACCEPT, het is zo, accepteer dat je met patronen in je dagelijkse leven in de herhaling valt. Het kunnen verschillen patronen zijn. Verschillend gedrag. Ook hierin kom je bijvoorbeeld verslaving of eetstoornis tegen. De schade en gevolgen kom je onder ogen. Je komt tot de ontdekking dat je iemand nodig hebt. Hulp. Je kan het niet alleen. Je deelt je verhaal. Je gaat het trauma aan. Terug naar de wond. Waar de gewoontes, verschillende emoties en (vage) herinneringen huizen. Plek van de wond is de plek van de heling.

FREE, vrijheid creëren heeft tijd nodig. Het is tenslotte zo, dat je waarschijnlijk al jaren leeft met die wond. Vrij voelen, is er vrij over kunnen praten. Het naar buiten brengen. Dat is spannend. Want waarschijnlijk zijn er vele mensen om jou heen die het niet weten. Of er dicht bij betrokken zijn geweest. Wat jou is overkomen, moet terug de wereld in. Buiten jou, en niet meer huizen in jouw lijf en leven. Vrij maken of los komen van dader en bezetter. Loyaliteit doorbreken, confrontatie aangaan met je verleden, grenzen ontdekken.  Ontdekken wat van jou is, en wat vanuit het misbruik komt.

EXPRESS, je eigen leven terug pakken. Regie over je eigen leven nemen. (her) inrichting leven, je vrijheid pakken vanuit je authentieke zelf. Keuzes durven maken. Opnieuw verbinden met jezelf en met anderen. Verantwoordelijkheid durven pakken over jouw leven.  Je laten zien naar de buitenwereld. Weer veilig voelen, bij de juiste mensen. Relaties opbouwen. Vergeving en zingeving. Dat is vrijheid .

Wat heeft deze S.A.F.E methode te bieden?

Verschillende training, coaching trajecten en workshops, opgebouwd vanuit mijn S.A.F.E. methode kan ik je aanbieden. De intake /kennismaking is altijd gratis en duurt ongeveer 45 minuten. Je kunt daarna nog één losse sessie boeken voor €150 ex btw (90-120 minuten) alvorens je voor een van coaching trajecten kiest.  Na een traject ben jij altijd vrij om nog meer losse sessies te boeken of aan te sluiten bij de members only avonden.  Neem maar een kijkje op mijn site onder het kopje coaching

Liefs, Mascha

CONTACT:

Mijn praktijk zit in Broek in Waterland, dat is 5 minuten boven de rook van Amsterdam Noord.

Mail mij; mascha@maschavanreenen.nl

Je kunt mij ook volgen op You tube FacebookInstagram