Blog

vrouwelijkheid

Ik ben gisteren gaan paaldansen.

Ja, dat dus.

Paaldansen was altijd al iets wat ik wilde proberen, maar er zat een blokkade op.

Het had niets te maken met het idee van zo min mogelijk kleding dragen (je hebt vlees nodig en geen kleding, anders glijd je sowieso naar beneden) of met het feit dat ik niet sterk genoeg zou zijn (mijn hemel, wat is dat zwaar!).

De blokkade zat in mijn perceptie van paaldansen. Ik zag het als iets erotisch, uitdagend, zelfs pornografisch of verleidelijk. Ik kon mezelf er niet van overtuigen dat het ook gewoon een sport kon zijn. En anderen konden mij ook niet van gedachten veranderen. Ik keek altijd door de bril van misbruik Mijn denkwijze was deels niet van mij, maar een imprint vanuit het misbruik.

Het gevoel van vrouwelijkheid en je sexy mogen voelen zonder verwachtingen, heb ik pas sinds enkele jaren. Ik leef en beleef het niet meer vanuit een rol, maar vanuit mijn eigen identiteit. Zonder dat seks of afgeleiden daarvan een rol speelt.

Dus gisteren was het zover! Een vriendin van mij, die al 10 jaar aan paaldansen doet, gaf me een workshop. Nu voel ik elke spier in mijn vingerkootje tot in mijn kruin (ja, ik heb ook op mijn kop gestaan tegen die paal). Ik hoor je denken: “ze is gek op haar 51e”. Of je wilt bewijsmateriaal. Misschien in mijn volgende vlog:)

Het was geweldig om het bewegen, de vrijheid, het vertrouwen en de vrouwelijkheid te ervaren. Het was een moment waarop ik mezelf toestond om gewoon te zijn, zonder de ballast van het misbruik. Helemaal laten gaan. Omdat er geen blokkades meer zijn. Dat is echt werkelijk een ander gevoel dan een lijf met trauma, blokkades en geheimen.

Nu wil ik stiekem een paal in huis (nee, hoor, grapje).

Wil je meer leren over seksualiteit, intimiteit en ontdekken hoe het gesteld is met jouw vrouwelijkheid? Ik organiseer vier mooie zondagavonden in Broek in Waterland. Op een veilige, schitterende locatie waar alles er mag zijn. Hier komen vrouwen samen om van elkaar te leren en te delen. En natuurlijk zijn er ook stoelopstellingen om eens naar binnen te kijken.

Klik hier voor de link (en scroll helemaal naar beneden).

Oh, en we gaan niet paaldansen. No worries 😉

los laten of laten vallen

augustus 3, 2023