Uncategorized

reviews I.K. Tweedaagse training

*****

Ik heb de tweedaagse IK bij Mascha en Annelou gevolgd. De eerste kennismaking was in een hele fijne huiselijke ruimte met koffie en thee waar je gelijk een warm gevoel kreeg. Eerst een voorstelrondje en daarna de diepte in. De afwisseling van uitleg en opstellingen vond ik erg fijn en dat er hierbij goed naar je grens geluisterd werd. Je hoefde niets als je er niet aan toe was. Dat we mochten lunchen bij mascha zorgde voor nog meer veiligheid. Je haalt niet zomaar mensen in je huis. De herkenning die je bij anderen en bij Mascha en Annelou vond was erg fijn. Niets was te gek om te bespreken. Bijzonder om te ervaren dat mensen zo snel naar elkaar toe groeien. We sloten de dag af met samen uit eten en daarna naar het hotel wat allemaal super goed geregeld was. De volgende ochtend na het ontbijt weer hard aan het werk. Alle opstellingen zorgden voor veel inzichten en de nodige tranen. Over het algemeen loop ik vaak weg bij emoties, maar uiteindelijk lukte het me ook om aanwezig te blijven. Er kwam veel los en omhoog maar het voelde veilig genoeg om het er te laten zijn. Ik kan de tweedaagse zeker aanraden. En misschien dat ik hem zelf nog wel een keer ga doen. Ik merkte dat ik zelf nog heel veel in mijn hoofd zat en het lastig vond om dingen echt aan te gaan. Maar de ruimte werd je hiervoor heel goed gegeven. Mascha en Annelou zijn een goed team.

*****

Ik ging open de 2 daagse in, om aan mij zelf te werken. En wist eigenlijk niet wat me al een hele poos dwars zat  en waardoor ik me ongelukkig voelde. Ik dacht door een traumatische  ervaring dat, dat me dwars zat.

Maar in de 2 dagen met  Mascha en Annelou als begeleiders en coaching is naar buiten gekomen wat me is overkomen als 16 jarige. In de groep van 5 konden we ons zelf zijn, konden we huilen met elkaar en elkaar steunen. Door de stoelopstelling inzichten gekregen in de situatie waarin we zaten en hoe we daar hedendaags nu mee om kunnen gaan. Door de handvaten die we mee kregen. En dat alles onder het genot van koffie met lekkers een goed verzorgde lunch. En de dag afgesloten met een heerlijk diner met elkaar. Daarna je gedachten even laten bezinken in een prachtig hotel. En vervolgens na een goed ontbijt elkaar weer ontmoeten  en de nieuwe dag de draad op te pakken. Het voelt vooral dag 2 heel vertrouwd. Met weer koffie, een goeie lunch.Na dag 2 ga je vol nieuwe inzichten en nieuwe vrienden naar huis.Ik kan voor mezelf spreken dat Mascha en Annelou mij enorm geholpen hebben, en mij professionele hulp hebben geboden. 

*****

Bij deze nog even een korte review van mij.

Wat mij vooral heel erg aansprak aan deze manier van hulp/coaching is, dat het helemaal compleet is. Door de overnachting in een fantastisch hotel, heerlijk eten in een leuk restaurant, voelde het voor mij heel erg als 2 dagen die ik mezelf gunde om op een prettige manier aan mezelf te mogen werken en dieper en op een andere manier te kijken naar mijn stuk trauma. Voelde echt als selfcare op deze manier. Door de stoel opstellingen en de contact cirkel heb ik veel nieuwe inzichten gekregen. 

Ik vind de stoelen een erg prettige manier van voelen en veder kijken waardoor er weer puzzelstukjes op ze plek vallen. De twee coaches zijn echt super op elkaar ingespeeld en passen waar nodig het programma aan op de behoefte van de groep. Samen zetten ze echt een veilige omgeving neer waarin je het gevoel krijgt dat alles besproken kan worden.  Dit komt voor mij mede doordat ze ook iets van zichzelf delen en hun ook emoties tonen als iets raakt. Dat geeft een warm en verbonden gevoel. 

Dames onwijs bedankt voor deze 2 fijne, pittige, grappige en inzichtelijke dagen.Ik zit zelfs te denken om over een paar maanden nogmaals deel te nemen. 

Wil je je aanmelden voor de volgende IK training? Stuur mij dan een mail! 14-15 april 2024 is de volgende!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Review

november 25, 2023

De sekscarrousel

december 1, 2023