Blog

Fck dat imago

Nee, ik ben geen Imago stylist /coach

Waarom niet? Omdat ik jou niet help om iets te creëren wat jij niet bent.

Weet je wat imago betekent? Imago is hoe je denkt dat anderen over jou denken of hoe zij jou zien.

Twee cruciale dingen die je niet moet doen:

*voor andere mensen denken.

*een bepaalde rol spelen (kom vanuit je hart)

Daarom help ik mensen dus met hun identiteit en niet met hun imago.
Ik zeg niet dat het makkelijk is om jezelf te zijn en durven te laten zien. Soms is een rol spelen een stuk makkelijker. Daar kun je je achter verschuilen. Dat voelt veiliger. Maar vroeg of laat breekt het je op.
Natuurlijk pas je je wel eens aan op sommige momenten. Bijvoorbeeld in communicatie of met je uiterlijk. Dat is helemaal ok, als het een bewuste keuze is.

Een voorbeeld: ik loop niet graag op hakken. (we vinden sneakers allemaal lekkerder zitten, toch?)

Maar is het handig om op sommige momenten op sneakers binnen te komen lopen? Nee.

Doe ik dan hakken aan? Ja.
Maar wel de hakken waarbij ik mij prettig voel. Die bij mij passen.
Durf ik er voor uit te komen dat ik geen hakken drager ben? Ja, waarom niet.

Dat zegt namelijk iets over mij, wie ik ben. Vroeger zou ik mij daar voor schamen en mijn voeten kapot lopen;)

Waarom hou ik mij hier mee bezig?

Mensen willen graag ergens bij horen, aan een bepaald beeld voldoen om dan juist mensen aan te trekken waar ze bij willen horen. Misschien zijn ze onzeker over zichzelf, hebben ze weinig zelfvertrouwen of durven ze niet op hun eigen ik te vertrouwen.

Als ik voor mezelf spreek, kan ik wel zeggen dat ik jaren lang onzeker ben geweest, maar dat was niet van mijn buitenkant af te lezen. Zo wist ik op bepaalde momenten een zekere rol aan te meten. En leek het eigen. Maar die authentieke ik was het absoluut niet.

Zeker in gevallen van trauma is het nog moeilijker om het authentieke kind te vinden en te voelen. Ik kan de dader de schuld geven van wat mij is aangedaan. Maar uiteindelijk moet ik het zelf oplossen en zorgen dat hij verdwijnt, zodat er vertrouwen is om je echte zelf durven te laten zien. En ik weet er is altijd weer zo’n stem in je hoofd, of die papegaai op je schouder die zegt dat jij niet goed genoeg bent.

Ik snap als geen ander dat je dat niet 1,2,3 maar even kan veranderen. Veranderen kost tijd en is eng. Je weet namelijk niet wat deze veranderingen gaan opleveren. De comfort zone wel, daar beweeg je je al een tijdje in.

Al kan ik soms direct en duidelijk zijn, ik weet dat het allemaal heel ingewikkeld is. Beetje bij beetje wil ik jullie graag meenemen in mijn ervaringen, inzichten en bevindingen op dit gebied.Ik wil jullie inspireren, zodat jij jouw verhaal ook durft te delen. Mijn doel is dat er zoveel mogelijk vrouwen en mannen die misbruik hebben mee gemaakt, vanuit hun authentieke ik, kunnen en durven te leven. Dat iedereen zichzelf durft te laten zien. Dat geeft het ultieme gevoel van vrijheid.

Dus lekker kort door de bocht: FCK dat IMAGO (en ego)

Liefs Mascha

Hoe ver kun je gaan?

september 3, 2020