Blog

wat is van mij?

Je ziet hier een meisje dat graag gezien werd. Bijvoorbeeld voor de camera van een tante, fotograaf. Heerlijk vond ik het. Lekker poseren. Geen blokkades, zelfbedachte poses, allerlei lachjes en gezichtsuitdrukkingen laten zien. Ik was daar helemaal in mijn element voor die camera. Ook de buurtkapper wist van mijn natuurlijk shinen en heeft mij een paar keer gevraagd om een modeshow te lopen. Geweldig vond ik het. Vol zelfvertrouwen op die catwalk. Hoezo 100 mensen die naar je kijken?! Ik stond daar vanuit zelfvertrouwen, krachtig en onbevangen.

Een jaar later is alles anders.

Toen werd ‘het knopje seksuele ontwikkeling’ onverwachts aangezet, vóórdat ik mijn eigen seksuele ontwikkeling van nature zijn gang kon laten gaan. Het werd aangezet door een volwassen man, mijn stiefvader, die ik vertrouwde. Een man die zijn seksuele behoeften op mij losliet. Dat is zo schadelijk geweest dat ik jaren mijn zelfvertrouwen en vertrouwen helemaal kwijt was. Mijn hele innerlijke (seksuele) structuur is jaren in de war geweest. Mijn hele eigen identiteit was weg. Verstopt, verborgen, heel ver. En dat had ik zelf niet eens in de gaten, want ik wist niet beter.

Het terugvinden daarvan ging niet over een nacht ijs. Quick fix bestaat niet. Stap voor stap, met trainingen en coaching ontdekte ik mijn eigen identiteit. Vanuit mijn eigen authentieke kern kon ik weer shinen voor de camera, in groepen mensen durfde ik mijn stem weer te laten horen. Die extraverte, grote mond was wat getemd. Die drang tot overschreeuwen om gezien te worden vanuit schade, veranderde in gezien willen worden omdat ik dat op sommige momenten gewoon fijn vond.

Ik vind een podium pakken nog steeds leuk, en trainingen geven ook. In het middelpunt staan past ook bij mij. Maar wel vanuit verbinding met mezelf en niet vanuit de schade van het misbruik.

Er is lef voor nodig om dit aan te gaan en de patronen te ontdekken. Er is kracht en allejezus veel geduld voor nodig om die patronen te doorbreken. Patronen waar je niet trots op bent, maar die wel jarenlang de basis van overleving zijn geweest. Wat als je het anders gaat doen? Wie ben ik dan?

Misschien herken je het? Wil je stappen ondernemen om op zoek te gaan naar jouw identiteit, seksualiteit en authenticiteit?

Wil jij je twee dagen onderdompelen in Broek in Waterland? Alleen de plek al (het mooiste dorp van Noord-Holland) geeft je het gevoel van vrijheid, zodat je jezelf kunt ontmoeten.

Ik heb een verrassend programma. Dat gaat over de binnenkant die de buitenkant ontmoet. En nee, het is geen quick fix, maar het zijn wel een aantal stappen die je niet mag overslaan in jouw zoektocht.

(Ik hoor je vragen: als ik niet seksueel misbruikt ben, mag ik mij dan ook aanmelden? Uiteraard;)

Stuur mij een mail om te reserveren of kijk op de link voor meer info:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De tussenstand-TROTS

mei 3, 2021