Blog

Workshop Seksueel misbruik en de bezetter & Review

Workshop seksueel misbruik en de bezetter

Veel mensen hebben de neiging om te veel na te denken over situaties en gebeurtenissen. Het kan soms voelen alsof we de controle hebben als we alles analyseren en begrijpen waarom iets gebeurt. En dat is niet zo;) Soms is het beter om ons hoofd uit te zetten en gewoon te voelen. Dit kan eng en spannend zijn.

Zaterdag heb ik samen met Annelou een prachtige workshop gegeven voor de stichting, waar 10 vrouwen de kans kregen om dieper in zichzelf te duiken. Tijdens de workshop kregen de deelnemers de kans om kennis te maken met een stoelopstellingen. Dit gaf de mogelijkheid om hun binnenwereld te verkennen en inzichten te krijgen in emoties, blokkades en patronen.

Het was ook een mooie gelegenheid om te delen, om uit de comfortzone te stappen en nieuwe mensen te ontmoeten. En ik ben zo blij dat ik deze workshop heb kunnen geven en de deelnemers heb kunnen ondersteunen bij hun persoonlijke reis.

Als je nieuwsgierig bent naar wat anderen hebben ervaren tijdens de workshop, kun je hieronder enkele reviews lezen. Hun woorden spreken zeggen meer dan ik kan uitleggen.  Dus als je het gevoel hebt dat je vastzit in je hoofd en wilt leren om meer te voelen en in contact te komen met jezelf, overweeg dan om deel te nemen aan deze workshop.

Reviews:

Zaterdag 15 april 2023 heb ik deelgenomen aan de workshop ‘Seksueel Misbruik & de Bezetter’. Het was een dag met mooie inzichten en tegelijk ook pijnlijk en dat was ook ok.

Mascha en Annelou hebben de workshop heel mooi en met respect gegeven. Je werd gehoord en gezien. Er was ook een hele veilige setting gecreëerd. Het was een mooie en fijne groep om dit met elkaar te kunnen doen. Het was al heel snel vertrouwd met elkaar.

Alles was interessant en leerzaam. De stoelopstelling dat was heel mooi hoe dit in zijn werk gaat en wat er gebeurd. Heel bijzonder.

Mooie tips ook mee gekregen voor thuis om mee aan de slag te gaan. Een hele waardevolle workshop.Dank jullie wel allemaal 🍀💜 Cindy

******

Afgelopen zaterdag heb ik een leerzame en inzichtgevende workshop mogen volgen bij Mascha en Annelou.

Met name de veilige omgeving die er was ( er werd zelfs nadrukkelijk naar gevraagd bij de stoelen van agressie) heb ik als zeer steunend ervaren.

Dankbaar dat ik erbij mocht zijn.

******

Wat een bijzondere dag was het gisteren. Het was fijn om met mede lotgenoten te zijn. Meteen is er die erkenning en herkenning bij elkaar, allemaal dappere mensen bij elkaar. Wat mij het meeste is bijgebleven is en waarmee ik aan de slag wil gaan is helderheid. Ik merk dat ik in mijn hoofd al conclusies trek die er misschien helemaal niet zijn. Ik merk dat ik veel vaker bij de ander moet navragen wat ermee bedoeld of wat de ander tegen mij wil zeggen. Jullie uitleg over de driehoek van heelheid was een echte eyeopener. De opdracht is dus veel meer gaan praten en gaan delen, wat ik zo ontzettend moeilijk vind. 

’s Middags hebben we de stoelopstelling van agressie gedaan. Die vond ik wel wat lastig. Gelukkig hebben jij en Annelou ons op weg geholpen en hebben wij weer tips en tools gekregen om er thuis weer aan de slag te gaan.

*****

Intens met een lach en een traan. Met zoveel respect en ruimte voor iedereen waar je ook zit in je proces. 

Warm, helpend, duidelijk en helder. Oefenen met vallen en opstaan. Je eigen patronen gaan zien. 

Wat een meerwaarde om lotgenoten te ontmoeten in deze setting, dit is voor mij zo helpend in de acceptatie en het proces van heling. Ik voelde me

gezien en niet meer zo eenzaam. Dankjewel 🙏 

******

Het onbestemde gevoel. Het steeds maar denken dat er meer is, dan de relatie waar ik in zat zorgde ervoor dat er meer mannen op mijn pad zijn gekomen dan goed voor mij was.

Ik heb nooit geweten dat seksueel trauma invloed kon hebben op mijn relaties. Dus was ik op zoek naar de prins op het witte paard.

Wanneer je er achterkomt dat deze niet bestaat, omdat ik geen contact met mezelf kon maken en dus ook niet met die prins.

Onder ogen komen dat seksueel trauma daadwerkelijk invloed had op mijn leven en dus op mijn relaties begon de zoektocht naar wat ik nou eigenlijk zelf wilde. Mijn wensen en dus ook mijn grenzen.

De traumaseksuologie heeft een grote bijdragen geleverd. Een liefdesrelatie gaat niet vanzelf. We nodigen jullie graag uit.

******

Ik vond het een heel waardevolle dag, confronterend ook wel, maar vooral waardevol. Dit was de eerste keer dat ik eigenlijk in een groep mensen was, die iets soortgelijks meegemaakt hebben. En daar waar ik altijd dacht ga ik niet doen, ik los het alleen wel op, allemaal sneue ( is dat een woord) verhalen, ik heb niemand nodig, was het eigenlijk heel fijn die herkenning erkenning te voelen en dat alles er ook mocht zijn! Dus blij dat ik gekomen ben. Ik vond vooral het ochtend-deel het fijnst omdat daar echt wel kwartjes vielen in mijn hoofd, dus dank daarvoor!!