Blog

Lang verhaal, lekker kort #2 schuld vs onschuld

Ik ontmoet jou op een onschuldige avond. Jij bent onschuldig. Ik voel me dat nooit. Er is altijd een schuld; of dit mag, of dit moet, of ik dit echt wil of dat ik doe alsof. Je nodigt me uit om samen te eten. Het ijs was die eerste onschuldige ontmoeting al gebroken. Dus is het makkelijk om de eerste echte date in te stappen.

Ik kom bij je thuis. We eten sushi. Met stokjes. Gelukkig kun jij dat ook. Anders was ik afgehaakt. Wanneer de schalen leeg zijn, blijven we nog nakletsen. Ik weet niet waar het heen gaat, maar in mijn hoofd is er maar één weg waar het heen moet gaan. Naar boven. Toch wordt het op een onschuldig tijdstip de weg naar huis. Met jouw zelfde onschuld kus je mijn mond. Ik stap in mijn auto naar huis. Ik voel me incompleet. Het klopt niet. Wat is er mis met mij?

Ik app dat ik thuis ben en ga slapen. Je wenst me welterusten. Je zegt dat je een relaxte ontspannen avond hebt gehad. Ik ben gespannen en lig wakker. Waarom lig ik hier en jij daar? Ik heb een missie voor een volgende keer. Met die gedachten val ik in slaap.

Een appje maakt mij wakker en ik vraag je wat je deze week allemaal gaat doen en of we nog eens kunnen afspreken. Ik wil je zien, zeg ik.

Waarom wil ik dat? Of moet ik dat?

Jij bent onschuldig blij dat ik weer langskom. We eten weer samen. In de keuken zoenen we elkaar. Ik ben niet voor niets gekomen maar ga ook weer.

Ik geef je nog een kans. Ga ik naar jou omdat ik het moet? Of wil ik dat ik een missie volbreng? Of vind ik je echt leuk?

We belanden op de bank. We zoenen. Je leidt mij naar boven. Ik ben de onschuld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Review

november 25, 2023